• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Hälinlägg

Här hittar du hälinlägg för att lindra olika fotproblem och ge komfort.

Hälinlägg, även känt som hälkuddar, är specialdesignade inlägg för hälen som finns i flera olika material och utformningar för att ge dina hälar komfort och samtidigt lindra besvär i samband med olika fotproblem. Nedan så kan du läsa mer om hur hälinlägg och hälsulor kan användas för att lindra besvär och smärta i samband med olika fotbesvär.

Vanliga fotproblem där hälinlägg kan lindra besvär och smärta:

Hälsporre: Ett av de vanligaste fotproblemen som människor upplever är hälsporre, som orsakas av inflammation i vävnaden i hälen. Hälinlägg kan bidra till att minska trycket på hälen, avlasta den inflammerade vävnaden och därigenom minska smärtan som hälsporren medför.

Smärta i Hälområdet: Oavsett om smärtan beror på överbelastning, förändringar i fotanatomin eller andra faktorer, kan hälinlägg ge extra dämpning och stöd till hälen, vilket minskar obehaget och hjälper till att förbättra fotens funktion.

Uttrampad Hälkudde: Om hälkudden (fettkudden i hälen) har blivit tunnare eller minskat i storlek, kan det orsaka smärta och obehag när du går eller står. Hälinlägg med extra dämpning i hälen kan lindra detta problem genom att återställa stödet och dämpningen i hälområdet.

Serves Skada: Skador på senorna runt hälen, ofta orsakade av överansträngning eller felaktig belastning. Hälinlägg med avlastande funktion kan minska trycket på de drabbade områdena och hjälpa till att främja läkning.

Benlängdsskillnad: Hälinlägg kan användas för att korrigera små benlängdsskillnader, som ibland kan orsaka obalans och smärta i kroppen. Genom att placera en hälkudde i skon på den kortare sidan kan man jämna ut belastningen och förbättra kroppshållningen.

Pronation: En naturlig fotrörelse där foten rullar inåt när du går eller springer., När denna rörelse är överdriven (så kallad överpronation), kan det leda till obalans och smärta i foten och andra delar av kroppen. Hälinlägg kan ge stöd för att korrigera pronationsproblem och upprätthålla en mer neutral fotställning.

Supination: En fotrörelse där foten rullar utåt under gång eller löpning. Översupination kan leda till obalans och ökad belastning på vissa delar av foten. Hälinlägg som är utformade för att stödja fotbågen och främja en mer neutral fotställning.

Hälinlägg finns i flera olika material och nedan har vi listat de vanligaste materialen – och fördelarna med dem:

Kork: Korkhälkuddar är populära på grund av deras naturliga dämpning och komfort. De formar sig efter fotens konturer och ger stabilitet samtidigt som de absorberar stötar.

Gummi: Gummiinlägg ger hållbarhet och ett mjukt och dämpat stöd. De är även lätta att rengöra och ger ett bra grepp i skorna.

Gele: Gelhälkuddar är kända för sin överlägsna stötdämpning. De är mjuka och flexibla, vilket ger en mjuk och dämpande känsla. Samtidigt som gelen bidrar till att absobera de stötar som hälen utsätts för, vilket minimerar påfrestningar och ger komfort.

Silikon: Silikonhälkuddar är mycket hållbara och ger en följsam dämpning. De har också antibakteriella egenskaper.

På denna sida kan du använda ett filter för att filtrera på ditt fotproblem men också på material och storlek för att hitta det hälinlägg som passar just dig och dina behov. Om du behöver hjälp med att hitta sulorna som passar just dig är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst, vi hjälper dig gärna.