• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Promenadskor

Promenadskor är skor som är perfekt för dig dom gillar att promenera. Promenadskor är skorna som ger dig och dina fötter komfort, bra stöd och jämn viktfördelning. Ett par promenadskor är viktiga för att skydda dina fötter mot det hårda underlaget och ger dig det stöd som du och dina fötter behöver. Vilket gör att du går rätt och går skönt och inte får ont i fötterna. Tidigare har promenadskor inte varit förknippade med iögonfallande design. Men promenadskor idag är snygga, stilrena och finns i flera härliga färger och modeller. Hos oss hittar du promenadskor från Scholl, Charlotte of Sweden och Arcopedico.

Promenadskor fungerar lika bra till promenaden, till vardags och till jobbet. Promenadskor från Scholl är designade för att ge optimal passform, stöd och stabilitet åt dina fötter. Skorna minskar påfrestningar som dina fötter dagligen utsätts för tack vare sandalernas anpassningsförmåga. Scholls vision är att främja människors hälsa, komfort och välmående med början från fötterna.

Arcopedicos promenadskor är handgjorda skor som är ortopediskt utformade sulor för maximal komfort, som även ger ett bra stöd för hela foten och motverkar trötthet. Arcopedio skorna är utformade på ett unikt sätt som gör att kroppens tyngd fördelas jämt över hela foten. Vilket bidrar till att din naturliga kroppsställning återställs och samtidigt förebygger skador och trötthet i ben, knän fötter och rygg. Arcopedico är idealiska skor för dig som står och går mycket, både i arbete och på fritid.

Arcopedicos skor passar även dig som har problemfötter då de skons ovansida är tillverkad av ett teknoelastiskt material för att ge dina fötter god cirkulation och bra passform. Skorna ger även stöd för hela foten för att få korrekt stabilitet för din ryggs kotpelare. Arcopedio skorna har även en anatomisk innersula med perforering för god ventilation. Skorna har även en mellansula som är tillverkad av ett mjukt material för att ge optimal stötdämpning. Skornas kompakta yttersula ger skon en nödvändig stelhet och stabilitet och har en uppbyggnad under sulan som ger ett effektivt stöd för hålfoten.

Charlotte of Swedens promenadskor är skor med svensk design blir du enkelt vardagssnygg och samtidigt som du går rätt och går skönt. Charlotte of Swedens sneaker är lättviktiga och har en ovandel i läder. Skornas yttersula är gjort i gummi för att ge ett bra och stabilt grepp. Skons innersula är i läder och har ett lätt behagligt stöd för hålfoten. Skon har även en mjukstoppad plös (delen som separerar snörning från fot) för att ge extra komfort. 

290 produkter

290 produkter

Du har sett 36 av 290 produkter

Vanliga frågor

Det finns några skillnader mellan promenadsko och löparskor. Löparskor är generellt sätt lättare eftersom de är anpassade efter snabba rörelser. Löparskor och har också funktionsmaterial som transporterar bort fotsvett, vilket bidrar till att hålla fötterna svala och ge dem ett behagligare klimat att vara i. Löparskor brukar även ha drop (höjdskillnaden mellan skornas häl och framfoten) vars syfte är att skapa ett mer naturligt löparsteg och en bättre löparkänsla. 

Här kan du se alla våra löparskor som är anpassade för löpningar och fysisk aktivitet.

Promenadskor innefattar walkingskor, vandringsskor och hikingskor. Promenadskor är anpassade för olika terränger och har ofta en tjockare yttersula med grövre sulmönster för att ge ett bra grepp på olika underlag. Promenadskorna är även tyngre än löparskor eftersom de är anpassade för att öka stabiliteten när du går. 

Promenadskorna finns även för powerwalking och är anpassade för att ge dina fötter komfort och stöd på asfalt och stigar i skogen. Skorna är tillverkade med en rullsula som gör att du får en naturlig framåtrörelse, bättre hållning och ett bekvämare steg. Vilket ger dina fötter komfort men minimerar samtidigt påfrestningar på fötter, knän och leder. 

Här kan du se alla våra promenadskor som är anpassade till powerwalking

Rullsula på skor gör att man får en naturlig framåtrörelse och en bättre hållning på promenader. Den lätt rundade sulan gör att trycket på häl och framfot minskar vilket gör att skorna passar de som har hälsporre eller nedsjunket fotvalv. Dessa skor har en uttagbar fotbädd som lämpar sig för om man har egna inlägg som man vill byta ut till.

Här kan du se alla våra skor som är anpassade för vandring, hike och tuffare terränger. 


Walkingskors livslängd påverkar av olika parametrar. Det beror på hur mycket du använder dem, vad för underlag du går på, din vikt och ditt steg. Generellt sätt så är walkingskor, promenadskor och vandringsskor slitstarka skor som har en lång förbrukningstid och genom att använda kontinuerlig skovård så förlänger du dina skors livslängd. Efter att du har använt walkingskorna i ett år så kan du kolla på skornas yttersula för att se om de är slitna. 

Löparskor och promenadskor skiljer sig åt och därför finns det flera olika anledningar till att du inte ska promenera i dina löparskor. Löparskor är uppbyggda på ett annat sätt, vilket gör att de inte ger dina fötter det stöd och avlastning som krävs vid promenader. Löparskor är lättare och har ofta en nättare design för att de ska anpassas efter snabba rörelser. Promenadskor har en annan konstruktion som ger dig mer stabilitet och trygghet när du går. När vi går eller springer så använder vi olika delar av foten som behöver dämpning. Därför är dämpningen på löparskor placerad annorlunda än på promenadskor. När du promenerar eller vandrar så behöver du exempelvis med dämpning i hälen, medans när du springer så behöver mellanfoten och framfoten mer dämpning. Därför ska du inte promenera i löparskor – eftersom att du inte får den komfort, stötdämpning eller stabilitet som du behöver.