Specialskor

Specialskor är skapade för dig med känsliga fötter exempelvis i samband med diabetes eller efter en operation. Specialskorna har en bred läst och har ett hudvänligt material som gör att de är perfekta för känsliga fötter. Hos oss på Minfot.se hittar du specialskor från de välkända varumärkena Embla, Cinnamon och Shepherd.

Cinnamons specialskor är en svensk design är framtagna tillsammans med ortopeder för att skorna ska vara bekväma och fotriktiga. Cinnamons skor har stabila sulor och hälkappor och gott om utrymme för dina tår som är bra för dig och dina fötter. Deras skor passar perfekt för dig som har problem med hallux valgus, hammartår eller andra problem som gör att det annars kan vara problematiskt att hitta bekväma skor.

Hälsoskor från Embla of Sweden är kända för sina fotriktiga och bekvämt utformade skor som är både moderiktiga och sköna. Emblas sortiment består utav bekväma och sköna skor som är anpassade för både arbete och vardagslivet. Skorna är även kända för att ge bra komfort och gör så att du går bättre tack vare deras utformning.

Shepherds specialskor är fårskinnstofflor i en tidlös svensk design och finns för både dam och herr. Shepherd är ett svenskt varumärke och deras vision är att skapa produkter av hög kvalité. Shepherds skor finns i flera olika modeller och deras fårskinnstofflor tillverkas för hand av skickliga hantverkare.

Fårskinnstofflorna värmer när det är kallt och är svala när det är varmt, tack vare att skorna är skapade utav fårskinn. Som är ett av naturens mjukaste och skönaste fiber. Shepherds fårskinnstofflor är även smutsavvisande och lätta att tvätta.

Vårt sortiment av specialskor har olika breda läster och passform för att skon ska kunna anpassas efter just din fot. De flesta skorna har även en urtagbar innersula, så att du smidigt och enkelt kan använda personliga fotbäddar eller för att ge dig extra vidd. Specialskorna finns även med kardborre som gör det smidigt och enkelt att komma in och ur skon. Vissa modeller har även en extra bred läst och en halkfri gummisula som ger komfort och stabilitet för att minska fallrisken. De flesta specialskorna är tillverkade i ett hygieniskt material som minskar tillväxten av bakterier och skorna är också tvättbara.

Om du har problem med svullna fötter eller försämrad blodcirkulation så kan specialskor vara något för dig. Då vissa specialskor är lämpliga för dig som har känsliga och svullna fötter eller försämrad blodcirkulation. Vårt sortiment av specialskor erbjuder även för dig som har problem med Hallux Valgus och hammartå, då skorna har en full stretch i fronten som ger dina fötter och tår mycket rymd och komfort.