• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Sportskor

Här hittar du sportskor till både dam och herr, för alla sporter och fysiska aktiviteter.

Letar du efter de ultimata sportskorna som hjälper dig att maximera din prestation eller som hjälper dig att njuta mer av din träning? Då har du kommit rätt. Här hittar du skor som är anpassade för att du ska hoppa, springa och gå med. Det som skiljer våra sportskor från andra butiker är att varje modell du ser i denna kategori är noggrant utvald av vår sjukgymnast. Alla modeller har även olika funktioner med en anatomisk eller ergonomisk funktion – så att du ska kunna ge dina fötter de bästa förutsättningarna.

När man ska handla skor till sport och träning så kan det vara svårt att hitta rätt – men vi hjälper dig gärna att hitta de skor som passar dig och din fysiska aktivitet. I denna kategori kan du även filtrera efter varumärke, storlek, färg, material och fotproblem för att lättare hitta de skor som passar dig.

Nedan så har vi även samlat de vanligaste frågorna om sportsko men om du inte skulle hitta svaret på din fråga så kan du kontakta vår kundtjänst, vi hjälper dig gärna.

Varför ska man använda sportskor?

Vanliga skor och sportskor skiljer sig åt på flera sätt och därför ska man inte träna eller springa i vanliga skor. Skorna skiljer sig även åt för att anpassas efter olika aktiviteter och användningsområden:

  • Design & konstruktion: Sportskos är speciellt anpassade för att ge fötterna stöd, stabilitet och komfort. Det är vanligt att skorna har mer stöd i hälen och i hålfoten för att ge fötterna det stöd och avlastning de behöver.
  • Stötdämpning & stabilitet: Skorna är ofta utrustade med olika stötdämpande teknologier. Det är för att absorbera de stötar som fötterna utsätts för. Vilket minskar belastningen på fötterna men minimerar också risken för skador.
  • Sula & grepp: Skorna har vanligtvis specifika yttersulor som är utformade på olika sätt för att ge ett bra och stabilt grepp. Grepp är något som är extra viktigt när man håller på med olika bollsporter som basket och tennis. Eller för den som löptränar och springer utomhus på olika underlag.
  • Andningsförmåga & ventilation: Eftersom skorna används under fysisk aktivitet så har de material som andas och släpper in frisk luft, medans den varma och svettiga luften släpps ut. Det bidrar till att behålla fötterna svala men minimerar samtidigt risken för att du ska få besvär med blåsor och skoskav.

_

Vilka är de bästa träningsskorna?
Det är en vanlig fråga som det inte finns ett enkelt svar på. Generellt sett finns det inte en universell "bästa" träningssko som passar alla. Valet av bästa träningsskor beror på flera faktorer, inklusive individuella faktorer som fotens form, hur man belastar fötterna och vilka aktiviteter man utför under träningen. Men om du behöver hjälp med att välja den bästa träningssko för dig och dina fötter så hjälper vi dig gärna.

Vilka skor är bäst att springa i?
De bästa skorna att springa i är löparskor, eftersom de är speciellt designade för att ge optimal komfort, stötdämpning, stabilitet och prestanda under löpning. Dessa skor är utformade med hänsyn till de unika rörelsemönster och påfrestningar som löpning innebär. Du kan se alla våra löparskor HÄR.

Kan man ha löparskor på gymmet?
Absolut, du kan använda dina löparskor på gymmet. Speciellt om du springer på löpbandet eller använder andra maskiner som crosstrainer. Eftersom löparskorna är anpassade för att ge fötterna komfort, dämpning och stabilitet så kan du även använda dem när du tränar på gymmet och gör rörelser som hopp, utfall etc.

Men det är viktigt att komma ihåg att olika gymaktiviteter kan kräva olika typer av skor. Till exempel, om du fokuserar på styrketräning eller lyftning, kan skor med platt sula och stabilitet vara mer lämpliga. Det är för att ge ett fastare grepp och stabilitet när du utför övningar som knäböj, marklyft eller bänkpress. Vissa människor föredrar även skor med lite mindre stötdämpning för att få en mer stabil bas när de lyfter tunga vikter.

Hur ofta ska man byta träningsskor?
Att byta ut dina träningsskor regelbundet är viktigt för att bibehålla optimal prestanda, komfort och säkerhet under träning. Hur ofta du bör byta dina träningsskor beror på flera faktorer: hur ofta du tränar, vilken typ av träning du utför och dina individuella fötter och löpstil. Nedan så kan du läsa mer om några allmänna riktlinjer:

  • Mängd träning: Ju mer du tränar, desto snabbare kommer dina skor att slitas ut. Om du tränar flera gånger i veckan kan det vara nödvändigt att byta ut dina skor oftare än om du bara tränar några gånger i månaden.
  • Typ av träning: Vissa träningsformer, som löpning eller andra högintensiva aktiviteter, kan orsaka mer slitage på skorna jämfört med lågintensiva aktiviteter som yoga eller styrketräning. Aktiviteter som innebär hopp eller snabba rörelser kan också påverka skornas livslängd.
  • Skornas tillstånd: Om du märker att dina träningsskor börjar visa tecken på slitage, som tunt eller sprucket yttermaterial, nedsatt dämpning eller förlorad stabilitet, är det dags att överväga att byta ut dem.
  • Din känsla: Lyssna på din kropp och hur dina fötter känns när du tränar. Om du märker att dina fötter eller leder börjar känna sig obekväma eller att du inte längre får den stötdämpning eller stabilitet du behöver, kan det vara dags att investera i ett nytt par skor.

_

Generellt sett kan det vara lämpligt att byta ut dina träningsskor var 300-500 kilometer för löparskor eller var 6-12 månader, även om det kan variera beroende på de faktorer som nämns ovan.

113 produkter

113 produkter

vattentäta-skor-icebug-ava.jpg
Vattentätt

Icebug Ava M RB9X True Black

1 499 kr
1 999 kr
vattentäta-skor-icebug-ava.jpg
Vattentätt

Icebug Ava W RB9X True Black

1 499 kr
1 999 kr
merrell-rubato-tahoe-herrskor.jpg
Vegan

Merrell Mens Rubato Tahoe

1 099 kr
1 699 kr
merrell-womens-rubato-capri.jpg
Vegan

Merrell Rubato Capri

1 099 kr
1 699 kr

Du har sett 36 av 113 produkter