• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Vinterkängor

Hitta dina nya, trogna följeslagare i vinterkylan bland våra vinterkängor. Som boende i Skandinavien är ett par rejäla och varma vinterkängor ett måste i varje garderob. Med funktionella egenskaper kommer du att få ett bra skydd mot både kyla, snö och halka, redo att ge dig ut på promenad oavsett väder.

Varmfodrad komfort

När termometern stadigt kryper ned mot noll och snön täcker marken är det avgörande att hålla fötterna varma och bekväma – under dessa förhållanden är vinterkängor med varmt foder din bästa vän. I vårt utbud hittar du kängor med värmande foder i ull eller fleece och andra syntetiska material, beroende på vilket du föredrar. Fodret bidrar till isolering och håller kylan ute. Dessutom får du en extra mjuk och vadderad komfort tack vare fodret. Du kan med andra ord njuta av vårt vinterlandskap utan att behöva tänka på frusna eller stela fötter!

Halkfria sulor

Blixthalka, slask och härdade istäcken är en ständig utmaning under den skandinaviska vintern. Minska halkrisken och fallskador genom att välja vinterkängor med någon typ av halkfri teknologi. Hos oss hittar du varma kängor med utfällbara dubbar som är praktiska vid plötsliga väderomslag och som du kan använda både inomhus- och utomhus, eller modeller med andra greppvänliga teknologier, som Vibram, gummipiggar eller annan typ av mönsterspårning som ger ett förbättrat grepp. Hur yttersulorna på dina vinterkängor ser ut spelar en avgörande roll i hur bra grepp du får på snö, is och andra hala ytor.

Vattentäthet

En stor del av svensk vinter är slask och smutsiga vägar och gångbanor. Väljer du en vinterkänga med någon typ av vattentätt membran kan du hålla vätan borta – och fötterna torra. Många vinterkängor är designade med Gore-Tex eller annat vattentätt material samt smarta sömmar för att förhindra att fukt tränger in. Särskilt fördelaktigt med vattentäta vinterkängor är det under längre promenader när det är viktigt att undvika blöta fötter som kan leda till att de känns både kalla och stela.

Isolering

Att behålla värmen i vinterkängorna är A och O. Förutom varma foder är många vinterkängor designade med någon typ av isolering i sulan som skyddar mot kyla underifrån. Tänk också på att välja en känga där snörningen är tät och har en bra plös, det hjälper till att ge en tight passform som i sin tur förhindrar att kyla och eventuell snö eller fukt tränger in i kängorna.

De viktigaste egenskaperna när det kommer till att välja rätt vinterkänga är alltså att de har ett varmt foder, någon typ av greppvänlig teknologi samt eventuell vattentäthet för att klara de tuffaste och blötaste vinterdagarna i vårt avlånga land. Njut av vintern, promenader och andra utomhusaktiviteter med våra högkvalitativa vinterkängor från flera olika välkända varumärken.

56 produkter

56 produkter

Du har sett 36 av 56 produkter