• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Skovård & skotillbehör

Skovård gör att dina skor håller längre och ger dina gamla skor nytt liv. Vårt sortiment består av skovårdsprodukter som rengör, vårdar och skyddar dina skor.Skovård är viktigt eftersom det gör att dina skor fortsätter hålla sig fräscha och fina. Hos oss hittar du skovårdsprodukter som förlänger dina skors livslängd med bland annat rengöringsprodukter, impregnering, skokräm, skoborstar och praktiska skovårdskit för rengöring och putsning samt sko deodoranter för en fräsch insida.

Skovård skiljer sig beroende på vad för slags material skon är i, därför är det extra viktigt att du vet vilket material skon är i innan du börjar med skovården. Om du har skor som är i skinn så behandlas dessa bäst med skokräm. En skokräm ger skorna extra skydd för att de ska hålla sig fina länge, bör de även impregneras regelbundet.

Har du en sko i mocka är det viktigt att alltid rengöra skon med en mockaborste. Efter rengöringen kan exempelvis en flytande skokräm, avsedd för mockaskor, användas. Den återställer färg och lyster samtidigt som den förhindrar uttorkning och förlänger skons livslängd.

När det gäller skovård för exempelvis klackar så är det bra om du byter ut klackens stiftlapp som finns längst ner på skons klack. Det gör att klackskon håller längre. Enklast byts stiftlappen ut hos en skomakare. För att ge dina klackar och andra former av skor, som är tillverkade i läder, mocka, nubuck eller textil, ett extra skydd. Kan en impregnering med vattenavvisande egenskaper ge skydd mot regn, smuts, snö och fläckar utan att försämra skons andningsförmåga.

Beroende på vilka slags skor du än har så är det viktigt att upprätthålla skovården. Det kan du göra genom att alltid använda rekommenderade skovårdsprodukter för en specifik skotyp, exempelvis som vi har nämnt ovan. Tänk på att dina skor blir extra utsatta vid hårt väder som regn, vind och snö. Genom att använda regelbunden användning av impregneringsmedel så hjälper du till med att skydda mot fläckar och mot att vattnet tränger in i dina skor.

Därför är det också extra viktigt att impregnera nya skor. För att behålla din skoform rekommenderar vi att använda skoblock, för att bibehålla skornas fina form när den inte används. När du använder skorna så ta gärna på dem med hjälp utav ett skohorn. Genom att använda skohorn minskar risken att du förstör skons bakkappa. Om man pressar fötterna i ett par skor utan att använda skohorn så kan det lätt hända att hälkappan viks eller knäcks. Vilket i sin tur gör att hälkappan bryts och skon blir snabbt sladdrig och ostadig.

Skovård kan verka krångligt och jobbigt men det behöver det inte vara. Vi på Minfot.se har valt att göra en skovårdsguide, för att förenkla skovårdsrutinen och göra den smidig och enkel.


Fördela grunden i din skovårdsrutin i tre enkla steg - Rengör, vårda och skydda. Begränsa ditt urval och se produkter för varje segment:

95 produkter

95 produkter

Du har sett 36 av 95 produkter