Skovård - Ta hand om dina skor

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
Priser inkl. moms

Skovård - Ta hand om dina skor

Du kanske behöver vårda dina nya skor, så att de håller sig fina längre, eller så behöver du kanske få bort märken eller fläckar? Eller kanske bli av med dålig lukt eller odörer? Oavsett vad du behöver göra med dina skor så kan du följa vår skovårdsguide som hjälper dig med att hitta rätt produkter till just dina skor. 

Skovård för läder 

När det gäller skovård för läder så gäller det att ta hand om dem kontinuerligt, eftersom skinn är ett levande material. Eftersom lädret är ett levande material så kan materialet spricka, vilket gör att det även blir torrt. Men om du använder rätt produkter så minimerar du risken att lädret blir skadat samtidigt som du håller skornas glans och lyster. 

Skovård för mocka

Om du behöver skovård till mocka så är det viktigt att tänka på att mocka, precis som läder är ett naturligt material. Mocka är lite känsligare material, därför bör du alltid impregnera dina mockaskor innan du använder dina dem.   

Skovård för textil

Att rengöra skor i textil eller i tyg kan minst sagt vara en utmaning. Skor i textil är exempelvis sneakers, loafers, eller andra tygskor. Många tror att man kan tvätta sina tygskor i tvättmaskinen, men det är inte att rekommendera då skornas lim kan bli gult och till och med släppa. Använd istället produkterna nedan för att rengöra skornas tyg och få dem att se som nya ut igen. 

Skovård för syntet

Syntet är ett konstgjort material som exempelvis liknad läder eller skinn i sin textur. Dock har de inte samma egenskaper och måste därför behandlas på ett annat sätt. Nedan kan du se skovård som är specifikt skapat för att göra dina syntetskor nya, fina och fräscha igen. 

Skovård för ull

För att rengöra ull så gäller det att använda rätt tvättmedel. Ulle Wool Wash Ulltvättmedel är ett skonsamt rengörande tvättmedel från Ulle speciellt utvecklat för tvätt av ulltoffeln Ulle Original. Vattenbaserat. Ullrengöringen passar även utmärkt till andra typer av ullplagg, exempelvis tröjor, underställ och fårskinn.

Skovård för fårskinn

Hur man rengör och att tvättar fårskinn kan vara lite lurigt, men tänk på att fårskinn har smutsavvisande egenskaper. Vilket gör att om du luftar och vädrar dina tofflor i jämna mellanrum i hög luftfuktighet så gör det att fårskinn känns fräschare längre utan att du behöver tvätta dina tofflor. Men skulle du vilja tvätta dina fårskinnstofflor så kan du rengöra ditt fårskinn i ljummet vatten med mild tvållösning, eller med tvättmedel som är anpassat för fårskinn. Efter tvätt så bör du töja och gnugga skinnet i när det är fuktigt och låt sen fårskinnet självtorka i ett varmt rum. Ställ dock aldrig de nytvättade fårskinnstofflorna intill eller på ett element.

Använd därefter en mockaborste på tofflornas ovandel som avlägsnar smuts, fläckar och blanka partier. Borsten gör även så att mocka-ovandel får lyster igen och ser ny ut.

Skovård för gummistövlar

Efter ett tag så kan gummistövlar se torra ut och ha tappat sin fina glans. Genom att använda en poleringssvamp som är specifikt skapad för att användas till gummistövlar så kan du få dina stövlar att se nya och fina ut igen. Polersvampen skyddar mot uttorkning och ger glans åt gummit.
-->