• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Mätstickor

Här hittar du mätstickor för både skor och fötter, som gör det smidigt och enkelt att invändigt mäta skor eller utvändigt mäta fötterna.

Eftersom barns fötter växer både snabbt och oregelbundet är det extra viktigt att mäta fötterna ofta. Mätstickor är ett perfekt verktyg att ha hemma, speciellt om du har barn eller ska handla skor via nätet.

I vårt sortiment hittar du både mätstickor och fotmätare som på ett bättre sätt kan hjälpa dig att få rätt storlek på skorna. Samtidigt som man kan undvika obehag och de problem som kan uppstå med för stora, för små eller felaktiga skor. Med våra mätstickor för barn och vuxna kan du mäta alla sorters fötter. 

Många upplever dock att det kan vara svårt att mäta skor. Men med lite enkla knep och några saker i åtanke, kan du praktiskt hålla koll på barnets fotlängd och utveckling.


Hur mäter man en fot?

Med en fotmätare kan du enkelt ta utvändiga mått på fötterna. Placera fötterna på en plan yta och foten ska mätas från den längsta tån till hälen. Fötterna ska vara i axelbredd och det  är viktigt att barnet står stadigt på båda fötterna utan att böja på tårna för mycket.


Hur använder man en mätsticka?
Ha i åtanke att läsa instruktioner till den specifika mätsticka eller fotmätaren som du köper innan du börjar använda den. Men det finns grundläggande steg för att få ett noggrant mätresultat och välja mätstickor som passar för ändamålet. Se även till att mätstickan är i gott skick och skalan är tydlig. Se även till att måttenheterna på stickan börjar från noll. Håll fotmätare sedan stadigt mot foten eller mätstickan stadigt inne i skorna för att undvika snedvridna eller felaktiga mätningar.

Hur mäter man skor med en mätsticka?
För att få så korrekt mått som möjligt när man mäter skor med mätstickan så tänk på att placera mätaren mot hälkappan och håll den på plats. Tryck ner måttbandet tills det tar emot skons framkant, eller där skon är som längst. När du gör detta är det viktigt att måttbandet ligger kvar längs med skons innersula. Läs sedan av måttet medan mätstickan fortfarande ligger kvar i sko för att avläsningen ska bli korrekt.


Det är inte ovanligt att när man mäter så får olika personer olika mått. Vanligtvis brukar det skilja några millimeter, beroende på hur hårt man tar i och vart i skon man placerar mätstickan.

Exempelvis mätstickan för barn Springyard Kiddy, som är en mätsticka i metall och hårdplast kan du enkelt och smidigt få fram skons innermått. Men om du ska göra en utvändig måttagning av fötterna så lägger mätstickan på 15 mm, då den har tillväxtmån för barn. Därför måste du dra av dessa 15mm för att få fram ett exakt fotmått

 

3 produkter