• Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Fri frakt från 599kr
  • Säker betalning via Klarna
  • Öppet köp i 14 dagar

Mätstickor

Här hittar du mätstickor för skor som gör att du smidigt och enkelt kan mäta invändigt av skor och utvändig mätning av fötter.

Mätstickor är ett perfekt verktyg att ha hemma, speciellt om du har barn eller ska handla skor via nätet. Med våra mätstickor för barn och vuxna kan du mäta alla sorters fötter. 

Eftersom barns fötter både växer snabbt och ganska oregelbundet är det extra viktigt att mäta fötterna ofta. Många upplever att det kan vara svårt att mäta skor. För att få så korrekt mått som möjligt när du mäter skor med mätstickan så finns det några saker man bör ha i åtanke.

Tänk på att placera mätaren mot hälkappan och håll den på plats. Tryck ner måttbandet tills det tar emot skons framkant, eller där skon är som längst. När du gör detta är det även viktigt att måttbandet ligger längs med skons innersula för att avläsningen ska bli korrekt.

Du ska läsa av måttbandet medan det fortfarande ligger i skon, för att få korrekt mått. Det är inte ovanligt att när man mäter så får olika personer olika mått. Vanligtvis brukar det skilja några millimeter, beroende på hur hårt man tar i och vart i skon man placerar mätstickan.

Ha i åtanke att läsa instruktioner till den specifika mätsticka som du köper innan du börjar använda den. Exempelvis mätstickan för barn Springyard Kiddy, som är en mätsticka i metall och hårdplast kan du enkelt och smidigt få fram skornas innermått. Men om du ska göra en utvändig måttagning av fötter så lägger mätstickan på 15 mm, då den har tillväxtmån för barn. Därför måste du dra av dessa 15mm för att få fram ett exakt fotmått. 

3 produkter

3 produkter

Du har sett 3 av 3 produkter