• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Skoblock

Här hittar du skoblock, som hjälper dig att bibehålla skons ursprungliga form och samtidigt förlänger livslängden.

Skoblock är så mycket mer än ett föremål, som du sätter i dina skor när de inte används. De håller skorna fina och fräscha, vilket är en god investering över tid. Skoblocken bevarar skornas ursprungliga form och träskoblock absorberar fukt tack vare träets antibakteriella egenskaper. Det gör att skorna även känns fräschare.

I vårt sortiment hittar du flera olika skoblock i olika modeller, material och utföranden - beroende på just vad du behöver. Bland annat hittar du klassiska skoblock, exempelvis cederträ som spänner ut skorna på längden och bredden samt bevarar skornas form. Skoblocket absorberar fukt och har antibakteriella egenskaper som håller skorna fräscha. 

Stövelstöd är perfekt för alla vår- och vinterstövlar. De bevarar skaftets form och går även att spänna ut vid behov.

Det finns även skoblock för lite finare skor och pumps. Tåblock är ett mindre skoblock som slätar ut eventuella veck i tåpartiet och samtidigt bevarar skornas form.


Varför ska man ha skoblock?
Skoblockens främsta funktion är att bibehålla skornas form och samtidigt absorbera fukten som uppstår efter att skorna har använts under dagen. Den viktigaste tiden för användning av skoblocken är, efter att skorna har använts. Att inte ha ett par skoblock, i ett par vinterskor som du har ställt in i garderoben över sommaren, är avgörande för hur skorna håller sig. Skoblock bevarar livslängden på dina skor. 

Har skorna blivit fuktiga av regn eller snö, då kan de till och med absorbera fukt från skorna. Om du vill att skorna ska torka ännu snabbare, så kan du lägga skorna i sidled.

Vilken storlek ska man ha på skoblock?
Skoblocken ska oftast motsvara samma storlek som du har i dina skor för att de ska fylla ut hela skon. De ska sitta tillräckligt tight så att alla gångveck rätas ut. Men tänk på att aldrig pressa ned ett skoblock, eftersom det kan riskera att töja ut skon, så att den inte sitter som den ska på din fot.


Vilka skoblock är bäst?
Det finns många fördelar med skoblocken och även materialen har många fördelaktiga egenskaper. Valet av skoblock kan anpassas efter dina specifika behov och önskemål.

Cederträskoblock är tillverkat av just cederträ och har ett flertalet naturliga egenskaper. Bland annat är cederträ populärt för sin doft och motverkar dåligt lukt i skorna. De hjälper även att absorbera bort fukt samtidigt som det håller skorna torra.

Skoblock i plast är en annan typ av skoblock och är oftast mer prisvärd än t.ex. träskoblock. De är enkla att använda och finns i olika storlekar med syftet att bibehålla skornas form.

Metallskoblock är mer hållbara och hjälper att hålla formen under en längre tid, framförallt för stövlar. De är justerbara och kan anpassas efter olika skostorlekar. Till lika, skoblock i plast, är även metallskoblock ett kostnadseffektivt alternativ.

Skumskoblock är ett bra alternativ för dig som vill undvika märken på insidan av skorna. Det är lätt att justera för att passa olika former av skor eller skostorlekar. Skoblock designat i skum är skonsamma mot insidan av skorna, lätta att använda samt enkla att ta med överallt.

Silikonskoblock är även den ett mjukt skoblock som minimerar risken att lämna märken i skorna. Den har en mer flexibel funktion, kan anpassas efter skornas form, är vattentålig och motståndskraftig mot både vatten och fukt. 

Kombinerade materialskoblock är tillverkade av en kombination av olika material, för att erbjuda fördelarna av båda materialen. Oftast är kombinationen trä och plast. Dessa block är justerbara och kan passa många olika skomodeller.

Var kan man köpa skoblock?
Hos oss hittar du skoblock i olika former och material. Som på ett enkelt sätt ger det stöd som skorna behöver. Vi rekommenderar att alltid använda skoblock, och framförallt när du inte använder skorna under en tidsperiod. De hjälper att bibehålla formen på skorna under en längre tid