• Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Fri frakt från 599kr
  • Säker betalning via Klarna
  • Öppet köp i 14 dagar

Skoblock

Skoblock är så mycket mer än ett föremål som du sätter i dina skor när de inte används. Skoblock hålls dina skor fina och fräscha en längre tid, vilket gör att en investering på ett par hundra kronor kan spara tusentals kronor över tid. Då skoblock bevarar skornas ursprungliga form, absorberar fukt tack vare träets eller skumplastens antibakteriella egenskaper. Vilket gör att skorna även känns fräschare.

Skoblockets främsta funktion är att bibehålla skons form och samtidigt absorbera den fukt som uppstår efter att skon har använts under dagen. Den viktigaste tiden för skoblocken är efter skorna har använts. Att inte ha ett par skoblock i ett par vinterskor som du har ställt in i garderoben över sommaren är avgörande för hur skon håller sig. Många menar att oavsett skornas kvalité så finns det ingen annan skovårdsprodukt som kan bevara dina skors livslängd så pass bra som skoblock.

Skoblock är även bara att använda om dina skor har blivit fuktiga av regn eller snö. Om du använder skorna direkt efter att de har utsatts för fukt så hjälper du till med att absorbera fukten ur skorna. Om du vill att skorna ska torka ännu snabbare så kan du lägga skorna i sidled.

Det är många som undrar hur mycket ett skoblock ska trycka och hur de ska placeras. Tänk på att de ska sitta tillräckligt tight så att alla gångveck rätas ut. Skoblocken ska oftast motsvara samma storlek som du har i dina skor för att de ska fylla ut hela din sko. Men tänk på att aldrig pressa ner ett skoblock, eftersom det kan riskera att töja ut skon så att den sen inte sitter som den ska på din fot.

Hos oss på Minfot.se hittar du flera olika skoblock i flera olika modeller beroende på just vad du behöver. Exempelvis Springyard Shapy Stövelstöd som är perfekt till alla våren och vinterns stövlar. Stövelstöden bevarar stövelskaftets form och går att spänna ut vid behov. Det finns även klassiska skoblock i exempelvis cederträ som spänner ut skon på längden samt bredden och bevarar skons form. Skoblocket absorberar även fukt och har antibakteriella egenskaper som håller skorna fräscha. Det finns även skoblock till dina lite finare skor och pumps, exempelvis Springyard Softblox Pumps Tåblock är ett litet skoblock som bevarar skons form och samtidigt slätar ut eventuella veck i tåpartiet. Skoblock kan verka som en tråkig utgift, men är nödvändig om du vill bevara dina skors utseende. I slutändan kommer utgiften för ett skoblock verka som en bråkdel för de pengarna som du slipper spendera på nya skor. 

6 produkter