• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
bunion-bedder-för-hallux-valgus-berkemann.jpg
bunion-bedder-för-hallux-valgus-berkemann.jpg

Berkemann Bunion Bedder för Hallux valgus

149 kr

Skickas inom 1-3 vardagar

  • truckFri frakt från 599 kr
  • truckHemleverans från 89 kr
  • truckRetur & bytesrätt i 14 dagar

Produktbeskrivning

Specifikationer

Recensioner

Bunion Bedder för Hallux valgus är en fotbädd med skydd för hallux valgus från Berkermann. Hallux valgus-skyddet består utav en boll som är tillverkad i perforerat skum som försiktigt kapslar in hallux valgus-knölen och skyddar den från smärtsamma tryck, skav och andra obehag.

Skyddet är även en integrerad tåspridare i skumgummi som hjälper till med att räta upp stortån till en mer naturlig position. Tåspridaren bidrar även till att skydda tårna från tryck och skav som lätt uppstår vid hallux valgus.

Skyddet är antibakteriellt och lindrar obehag och smärta som är orsakande av den snedställning av stortåbenet, som gör att en hallux valgus knöl kan uppstå. Skyddet skyddar även knölen från olika tryck och skav, vilket ger en bättre känsla av komfort.

Skyddet är i one size och en förpackning innehåller ett hallux valgus-skydd.

Skyddet passar både till höger - och vänsterfot. 

Hallux valgus uppstår på grund av en snedställning av stortån då denna pressar sig mot de övriga tårna. Stortån kan även gå över eller under de närmsta tårna. Snedställningen av storån leder till att stortåbenet trycks utåt, och en benig knöl bildas i samband med detta på fotens insida.

Berkemanns sortiment består av bandage för korrigering av hallux valgus samt för att lätta obehag som kan uppstå, förfots-bandage, skoinlägg och pelotter för nedsjunkna förfotsvalv samt hudvänliga avlastningsprodukter för trycksår.