• Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Fri frakt från 399kr
  • Säker betalning via Klarna
  • Öppet köp i 14 dagar

Tåskydd

Skydda dina tår från skav och blåsor med tåskydd i mjuka och skyddande material. Tåspridare och tådelare skyddar från skav mellan tårna och är passande vid exempelvis hallux valgus och hammartå.

Ortoser är stabiliserade, avlastande stödförband och skydd som är passande för dig som har besvär med exempelvis instabilitet, ledbandsskador, stukning eller behöver stabilisera fotleden.

Den klassiska definitionen av ortoser är att de skyddar och stödjer det motoriska systemet. En ortos är ett kroppsburet hjälpmedel som används i syfte för att lindra smärta och underlätta rörelser med den skadade kroppsdelen. Ortos kommer från grekiskan och betyder ”räta ut” och är ett urgammalt sätt att staga upp leder som är behov av extra stöd. Med ortoser så kan du stödja och avlasta en skadad kroppsdel, vilket underlättar vid rehabilitering och återgång till aktivitet. Genom att använda en ortos så stabiliserar eller motverkar felinställningar i leder samtidigt som du förbättrar din rörlighet och koordination. Ortos kan även ge dig en känsla av trygghet genom att den förebygger och lindrar smärta. Även om man skadar sig så är det viktigt att röra på sig. Fysisk aktivitet har visat sig att vara vårt billigaste läkemedel. Att hålla sig hälsosam och hålla sig fysiskt aktivt gör stora skillnader för hälsan och ortoser har visat sig att vara effektiva att använda för att återkomma till ett aktivt liv efter en skada.

En ortos kan hjälpa dig med att stödja och avlasta både akuta skador och kroniska. Många använder ortoser för att fortsätta med sin fysiska aktivitet eller förbättra sitt träningsresultat. Beroende på vilken slags skada du har så kan du behöva bära ortosen under en specifik tid. Vissa ortoser behöver användas under en kortare tid, men vissa skador kan kräva att man måste bära ortosen under en längre period.

Vi erbjuder stöd och skydd som kan behandla musarm, lindra olika former av inflammationer i senor, minska svullnader, lindra smärta, behandla och lindra hallux valgus och liktornar.