• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Kompressionsstrumpor för hälsporre

Strumpa för lindring av hälsporre (plantar fasciit) och annan smärta i hälen. Kompressionsstrumporna lindrar och behandlar hälsporre och annan smärta som kan uppstå i hälen. Med hjälp av flera kompressionszoner i FS6 Compression Foot Sleeves från OS1st ökas blodcirkulationen och strumporna stödjer fotens struktur samt lyfter upp och avlastar plantar fascia-senan som går från hälen fram genom hålfoten. Överbelastning av senan förhindras och inflammationen får en chans att läka ut ifred. Kompressionsstrumporna för hälsporre kan användas både dag och natt, och du kan ha en vanlig strumpa över.

Hälsporre (Plantar fasciit) kan orsaka kraftig smärta under hälen och beror på överbelastning av plantar fascia-senan i hålfoten. Hälsporre ger oftast smärta under hålfoten, på insidan av foten och precis framför hälbenet. Vid överbelastning kan smärta och inflammation uppstå i senans fäste under hälen. Som en reaktion på detta försöker kroppen långt om länge skapa skydd och avlastning för det ömma området, och går det så långt kan en liten kalkutväxt bildas under hälen. Utväxten ser ut som en sporre, därav namnet - hälsporre.

Smärta, värk eller ömhet under hälen är ett vanligt besvär. Minst två procent av befolkningen lider dagligen av hälsporre, och det finns många anledningar till att man kan uppleva smärta i hälen. Men hälsporre är tillhör den vanligaste orsakerna till smärta i hälen, även om smärtan avtar när du har gott en stund kan smärtan påverka en negativt i vardagen. Därför är det viktigt att du själv behandlar och försöker lindra din smärta. När man har hälsporre upplevs även obehaglig smärta när man belastar hälen barfota och de första stegen på morgonen och efter vila brukar göra mer ont.

Dock är det väldigt olika hur man upplever smärta när man har hälsporre. Vissa upplever mest smärta och värk efter att man har gått länge eller stått mycket. Medan andra inte klarar av att belasta hälen alls och har även ont när hälen vilar.