Kompressionsstrumpor hos Minfot.se

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Leveranstid 1-3 vardagar
  • Förlängd returrätt på julklappar till 15/1
 
Priser inkl. moms
VISAR 1-4 (84)1 2 3 ... 21 Sista 100 per sida

Kompressionsstrumpor

Kompressionsstrumpor är strumpor som är specifikt framtagna för att ge nytt liv till trötta ben, lindra svullna fötter och motverka åderbråck. Kompressionsstrumpor är behagliga strumpor som ger stöd och ett lätt behagligt tryck till fötterna och benen.

Många använder kompressionsstrumpor för att de tycker att det ger en skön känsla och tar bort den obehagliga känslan av ömmande ben och trötta fötter. Majoriteten av de som använder kompressionsstrumpor är de som har besvär med åderbråck, har svullna ben eller fötter, trötta ben eller fötter. Eller de som behöver en ökad cirkulation i underbenen, på grund utav exempelvis blodproppar, ödem eller åderbråcksoperation.

Men kompressionsstrumpor är även bra för dig om du är gravid, eller om du har ett arbete där du har mycket belastning på dina ben och fötter. Du kan även använda kompressionsstrumpor när du flyger eller andra resor när du sitter ner mycket. Då det minskar risken för att drabbas utav blodpropp samtidigt som det motverkar trötta, svullna och tunga ben som lätt uppstår vid längre resor. Anledningen till att kompressionsstrumporna gör dina ben piggare är att strumporna ökar blodcirkulationen. Kompressionsstrumporna graderande stöd gör att blodcirkulationen i benen ökar, vilket gör att benen stimuleras och motverkar svullna ben.

Kompressionsstrumpor har även blivit ett populärt klädesplagg bland idrottare. Strumporna fungerar nämligen perfekt under fysisk aktivitet då de sitter bättre på fötterna, vilket gör att man slipper både skavsår och blåsor. Kompressionsstrumporna minskar även muskelvibrationer, ger en snabbare återhämtning och stöd åt hela muskulaturen i benen.

Kompressionsstrumporna finns i flera olika färger och mönster. Det finns de som är helfärgade som ger en mer stilren look eller för dig som hellre vill ha något lite mer färgglatt och detaljerat så finns kompressionsstrumpor i flera olika färger och härliga mönster.

Många tycker att det kan vara svårt att förstå hur man ska mäta för att få rätt storlek på sina kompressionsstrumpor. För få reda på vilken storlek är rätt för dig så ska du mäta kring den smalaste delen på ankeln och bredaste delen på vaden. Eftersom dina ben kan svulla under dagen får du bäst resultat om du gör mätningen på morgonen. När du använder kompressionsstrumporna så är det viktigt att aldrig vika ner den övre stumpkanten eftersom det ger en felaktig tryckfördelning.