• Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Fri frakt från 599kr
  • Säker betalning via Klarna
  • Öppet köp i 14 dagar

Kompressionsstrumpor

Kompressionsstrumpor är strumpor som är specifikt framtagna för att ge nytt liv till trötta ben, lindra svullna fötter och motverka åderbråck. Kompressionsstrumpor är behagliga strumpor som ger stöd och ett lätt behagligt tryck till fötterna och benen.

Många använder kompressionsstrumpor för att de tycker att det ger en skön känsla och tar bort den obehagliga känslan av ömmande ben och trötta fötter. Majoriteten av de som använder kompressionsstrumpor är de som har besvär med åderbråck, har svullna ben eller fötter, trötta ben eller fötter. Eller de som behöver en ökad cirkulation i underbenen, på grund utav exempelvis blodproppar, ödem eller åderbråcksoperation.

Men kompressionsstrumpor är även bra för dig om du är gravid, eller om du har ett arbete där du har mycket belastning på dina ben och fötter. Du kan även använda kompressionsstrumpor när du flyger eller andra resor när du sitter ner mycket. Då det minskar risken för att drabbas utav blodpropp samtidigt som det motverkar trötta, svullna och tunga ben som lätt uppstår vid längre resor. Anledningen till att kompressionsstrumporna gör dina ben piggare är att strumporna ökar blodcirkulationen. Kompressionsstrumporna graderande stöd gör att blodcirkulationen i benen ökar, vilket gör att benen stimuleras och motverkar svullna ben.

Kompressionsstrumpor har även blivit ett populärt klädesplagg bland idrottare. Strumporna fungerar nämligen perfekt under fysisk aktivitet då de sitter bättre på fötterna, vilket gör att man slipper både skavsår och blåsor. Kompressionsstrumporna minskar även muskelvibrationer, ger en snabbare återhämtning och stöd åt hela muskulaturen i benen.

Kompressionsstrumporna finns i flera olika färger och mönster. Det finns de som är helfärgade som ger en mer stilren look eller för dig som hellre vill ha något lite mer färgglatt och detaljerat så finns kompressionsstrumpor i flera olika färger och härliga mönster.

VÄLJ RÄTT STORLEK PÅ KOMPRESSIONSSTRUMPOR 

Alla stödstrumpor har olika storleksangivelser och storleksguider. Men generellt så är det tre mått du behöver för att få fram rätt mått på dina stödstrumpor. 

När du ska välja storlek på stödstrumpor behöver du, förutom din skostorlek, även veta vad du har för ankel- och vadmått. Använd ett måttband för att mäta omkretsen, och ta måtten direkt när du vaknar på morgonen, innan benen hunnit svullna. Mät runt ankeln där den är som smalast och vaden där den är som bredast. Om du ska köpa stödstrumpbyxor eller stay-ups behöver du även mäta låret där det är som breda

30 produkter

30 produkter

Du har sett 30 av 30 produkter

Vanliga frågor