• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Kompressionsstrumpor

Kompressionsstrumpor är strumpor som är specifikt framtagna för att ge nytt liv till trötta ben, lindra svullna fötter och motverka åderbråck. Strumporna är behagliga och ger stöd och ett lätt behagligt tryck till fötterna och benen.

Många använder kompressionsstrumpor för att de tycker att det ger en skön känsla och tar bort den obehagliga känslan av ömmande ben och trötta fötter. Majoriteten av de som använder strumpor med kompression är de som har besvär med åderbråck, har svullna ben eller fötter, trötta ben eller fötter. Eller de som behöver en ökad cirkulation i underbenen, på grund utav exempelvis blodproppar, ödem eller åderbråcksoperation.

Men de är även bra för dig om du är gravid, eller om du har ett arbete där du har mycket belastning på dina ben och fötter. Du kan även använda strumporna när du flyger eller andra resor när du sitter ner mycket. Då det minskar risken för att drabbas utav blodpropp samtidigt som det motverkar trötta, svullna och tunga ben som lätt uppstår vid längre resor. Anledningen till att kompressionsstrumporna gör dina ben piggare är att strumporna ökar blodcirkulationen. Deras graderande stöd gör att blodcirkulationen i benen ökar, vilket gör att benen stimuleras och motverkar svullna ben.

Kompressionsstrumpor har även blivit ett populärt klädesplagg bland idrottare. Strumporna fungerar nämligen perfekt under fysisk aktivitet då de sitter bättre på fötterna, vilket gör att man slipper både skavsår och blåsor. Strumporna minskar även muskelvibrationer, ger en snabbare återhämtning och stöd åt hela muskulaturen i benen.

Kompressionsstrumpor finns i flera olika färger och mönster. Det finns de som är helfärgade som ger en mer stilren look eller för dig som hellre vill ha något lite mer färgglatt och detaljerat så finns det modeller i flera olika färger och härliga mönster.

VÄLJ RÄTT STORLEK 

Alla strumpor med kompression och kompressionsstrumpor har olika storleksangivelser och storleksguider. Vissa modeller baseras endast på din skostorlek, men på vissa behöver du även veta ditt vadmått och ditt ankelmått.

För att få fram rätt mått så kan du använda ett måttbad och mäta omkretsen på ankeln där den är som smalast samt runt vaden där den är som bredast. Det är bäst att mäta direkt på morgonen innan benen hinner svullna. 

Om du behöver hjälp att välja rätt storlek utifrån dina mått så kan du kontakta vår kundtjänst, vi hjälper dig gärna.

34 produkter

34 produkter

Du har sett 34 av 34 produkter

Vanliga frågor

Vad är skillnaden mellan stödstrumpor och kompressionsstrumpor?  Ordet ”stödstrumpor” används som ett generellt begrepp och inkluderar både stödstrumpor och kompressionsstrumpor. Men man brukar tala om att stödstrumpor är i kompressionsklass 1 medans stödstrumpor med en högre kompressionsklass, klass 2 kallas kompressionsstrumpor. Klass 1 är den vanligaste klassen och kan användas utav av alla. Om du vill använda kompressionsstrumpor i en högre klass, kompressionslass 2 så rekommenderar vi att du rådfrågar din läkare.

STÖDSTRUMPORS OLIKA KLASSER

  • KOMPRESSIONSKLASS 1 – 15-21 mmHg
  • KOMPRESSIONSKLASS 2 – 23-32 mmHg

Du kan ha på dig kompressionsstrumporna hela dagen, det bästa är att du tar på dig strumporna direkt på morgonen när du har vaknat. Det gör att du motverkar att fötterna och benen inte börjar svullna och blir ömma, trötta eller gör ont. Våra kompressionsstrumpor är designade för att du ska kunna ha på dig dem hela dagen, från det att du går upp på morgonen tills att du lägger dig på kvällen. Tänk dock på att du inte kan sova med kompressionsstrumpor. Den enda gången du ska ha kompressionsstrumpor på dig när du sover är om din läkare har ordinerat det, och då ska du även fråga din läkare vad för slags kompressionsstrumpor det är du ska sova med.