• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Rese- & flygstrumpor

Resestrumpor, eller flygstrumpor som det även kallas är ett mer alldagligt ord för stödstrumpor som passar perfekt för långvariga resor och flygresor. Med resestrumpor och flygstrumpors kompression så minskar risken för att drabbas utav blodpropp, då strumporna ökar blodcirkulationen och motverkar trötta, svullna och tunga ben som lätt uppstår vid långa resor. Stödstrumpornas garderande stöd bidrar till att blodcirkulationen i benen stimuleras och motverkar samtidigt svullna ben. Resestrumpor har även blivit ett populära tack vare att de motverkar uppkomsten till åderbråck.

Anledningen till stödstrumpornas framgångssaga är att deras kompression skapar ett bättre välbefinnande för dina ben och fötter. Samtidigt som de har en positiv inverkan på din hälsa. När man gör långa resor, exempelvis flygresor eller längre bilresor så sitter man stilla under en längre period. Vilket i sin tur bidrar till att man inte rör sig lika mycket och blodcirkulationen i benen och fötterna försämras.

När man reser långt via flyg så kan det låga kabintrycket få blodet att flöda sämre än normalt. Den låga luftfuktigheten som finns på flygplan gör att kroppen tappar vätska, vilket bidrar till att blodet tjocknar och därmed ökar risken för blodpropp. Blodproppar kan vara farliga eftersom, de kan lossna, till och med flera dagar efter resan och följa blodflödet genom hjärtat och till lungorna. I lungorna kan blodproppen blockera större kärl som kan orsaka blodpropp i lungorna. Därför är det viktigt att använda sig av stödstrumpor för att förbättra blodcirkulationen och förhindra uppkomsten av blodproppar.

Har man besvär med åderbråck är det även gynnsamt att använda stödstrumpor vid längre resor. Eftersom stödstrumpornas kompression gör att kärlväggarna inte utvidgas, vilket i sin tur minskar risken för att drabbas utav åderbråck. Därför används stödstrumpor för att hindra uppkomsten av åderbråck men också lindra befintliga. Genom att använda en elastisk stödstrumpa som ger ett jämnt tryck så motverkas den bensvullnad som kan uppstå vilket också bidrar till att åderbråcken komprimeras.

Oavsett varför just du behöver flygstrumpor så har vi stödstrumporna som passar just dig och dina behov. I vårt sortiment hittar du stödstrumpor som är perfekta för att användas vid länge resor. Stödstrumporna finns i rena och klassiska designs, för den som föredrar något mer stilrent och tidlöst. Eller för dig som älskar färger och mönster så finns flera olika stödstrumpor i vackra färger med fina detaljer och härliga mönster. Stödstrumporna finns i flera olika material som exempelvis bambu eller bomull, beroende på vad just du föredrar. 

 

67 produkter

67 produkter

Du har sett 36 av 67 produkter