• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Stödstrumpor för gravida

Stödstrumpor för gravida är skapade för att förbättra kroppens förmåga att levra blod under graviditeten. Under graviditet kan dina ben bli svullna, trötta eller få åderbråck. Genom att använda stödstrumpor eller kompressionsstrumpor kan du lindra dessa besvär. Stödstrumpor för gravida kan även användas i förebyggande syfte, för att undvika att benen svullnar upp eller för att minska risken att drabbas utav åderbråck senare i livet. Här kan du se olika stödstrumpor som passar perfekt för dig som är gravid, det finns även stödstrumpbyxor som har extra plats för den gravida magen.

För dig som är gravid har du mycket att tänka på samtidigt som det sker många förändringar i kroppen. Men varför behövs stödstrumpor om du är gravid? Den naturligaste förklaringen är att viktökningen. Även om alla graviditeter är olika och alla har olika former av viktökning så är en gemensam faktor att viktökningen gör att venerna i venen påverkas. Eftersom de utsätts för extra tryck. Samtidigt som livmodern växer ger det en ökad press på venerna vid bäckenbenet och reducerar blodets möjlighet att transporteras tillbaks till hjärtat. För att fostret ska få tillräckligt med blod med blod så ökar mängden blod i din kropp och blodet blir samtidigt tjockare, vilket ökar belastningen på venerna. När du blir gravid så blir även bindväven i kroppen slappare, vilket är en viktig förberedelse innan födseln. Men denna förändring som är skapad av en ökad koncentration av hormoner i progesteron är inte bra för dina ben. Anledningen till att åderbråck uppstår under graviditeten är att all den extra belastning som uppstår för venerna skapar åderbråck. De flesta åderbråck försvinner oftast helt eller delvis efter den första födseln. Risken för att få åderbråck ökar med antalet graviditeter. Åderbråck i sig är inte farligt och man kan ha det utav att det syns. Men det brukar oftast visa sig som blåaktiga små knölar i huden. Åderbråck kan göra så att huden kliar, blir öm, svullen eller kan göra ont om man står mycket eller sitter länge i samma position. Under din graviditet så samlas även mycket vätska i kroppen, vilket gör att dina vader och ben svullnar. Detta är även något som du kan lindra genom att använda stödstrumpor.

I början av din graviditet kan du använda vanliga stödstrumpor, men i takt med att magen börjar växa bör du byta till stödstrumpor som är avsedda för gravida. Exempelvis stödstrumpbyxor för gravida har en rem som kan anpassas efter den växande magen.

 

69 produkter

69 produkter

Du har sett 36 av 69 produkter

Vanliga frågor

Du kan börja använda stödstrumpor direkt, så fort du får reda på att du är gravid. Desto tidigare du börjar använda stödstrumporna, desto bättre. Stödstrumporna för gravida är framtagna för att förbättra kroppens blodcirkulation under hela graviditeten. Vilket motverkar svullna ben, trötta ben och trötta fötter. Samtidigt som det minimerar risken att du ska drabbas av åderbråck. Du kan använda stödstrumpor som är knälånga, eller du kan du använda stödstrumpbyxor för gravida, som har en unik funktion som anpassas efter den växande magen. 

Nej, du ska endast ha på dig stödstrumpor på dagarna när du är vaken. Det bästa är att du tar på dig stödstrumporna direkt på morgonen när du vaknar och tar av dem på kvällen innan du ska sova. 

Vi har ett sortiment av stödstrumpor som är designade för gravida och du kan se alla modeller på denna sidan.