• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Stödstrumpor

Stödstrumpor är strumpor som motverkar svullnader i benen, skapar ett bättre välbefinnande och samtidigt ger dina ben mer energi. Perfekt för dig som har ett jobb där du står och går mycket. Vilket gör att du har mycket belastning på dina ben och får trötta fötter.

STÖDSTRUMPORS OLIKA KLASSER

KOMPRESSIONSKLASS 1 – 15-21 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 2 – 23-32 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 3 – 34-46 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 4 – 49 – och högre mmHg

I vårt sortiment så hittar du stödstrumpor i mild kompression, i klass 1 och i klass 2. Då kompressionsklass 2 har en högre och kraftigare kompression rekommenderar vi att rådfråga din läkare innan du använder dessa. Stödstrumpor i högre klass än 2 ska alltid specialbeställdas inom vården och ska endast användas om det rekommenderas av läkare.

VÄLJ RÄTT STORLEK PÅ STÖDSTRUMPOR

Alla stödstrumpor har olika storleksangivelser och storleksguider. Men generellt så är det tre mått du behöver för att få fram rätt mått. 

Du behöver, förutom din skostorlek, även veta vad du har för ankel- och vadmått. Använd ett måttband för att mäta omkretsen, och ta måtten direkt när du vaknar på morgonen, innan benen hunnit svullna. Mät runt ankeln där den är som smalast och vaden där den är som bredast. Om du ska köpa stödstrumpbyxor eller stay-ups behöver du även mäta låret där det är som bredast.

SE VÅR STORLEKSGUIDE & GUIDE FÖR MÅTTAGNING HÄR

FÖRDELAR MED ATT ANVÄNDA STÖDSTRUMPOR 

Du kan använda stödstrumpor av flera olika anledningar. De har blivit kända för att exempelvis användas som ”flygstrumpor” eller ”resestrumpor". Anledningen är att de kallas det är för att de passar perfekt för långa resor där man sitter ner mycket. Resestrumporna minskar nämligen risken för att drabbas utav blodpropp, eftersom stödstrumporna ökar blodcirkulationen och samtidigt motverkar trötta, svullna och tunga ben – som lätt uppstår vid länge resor.

Stödstrumpor har även blivit ett populärt plagg att använda om man har besvär med åderbrock, eftersom strumporna hjälper till med att lindra och behandla besvär som uppstår i samband med åderbråck. Stödstrumporna ger ett jämnt och behagligt tryck som motverkar bensvullnaden och ger stöd så att åderbråcken kan komprimeras.

De har även blivit ett hett plagg inom vården och andra yrken där ens ben och fötter utsätts för mycket belastning.

I vårt sortiment hittar du även stödstrumpor för gravida. Dessa är specifikt skapade för att förbättra kroppens förmåga att levra blod under graviditeten. När man är gravid så kan ens ben svullna, bli lättare trötta och man kan även få besvär med åderbråck. Om du är gravid och använder stödstrumpor så kan du förebygga trötta och svullna ben och fötter. Samtidigt som du minskar risken att drabbas utav åderbråck.

Men stödstrumpor används även utav som gillar den behagliga och lätta massagekänsla som strumporna ger och vill förebygga problem med både åderbråck och blodcirkulationen.

Det är också vanligt att man upplever det som problematiskt att få på sig stödstrumpan. I vårt sortiment hittar du även påtagningshjälp. Påtagningshjälp är perfekt för dig som har svårt att nå hela vägen ner till golvet, är stel eller har problem med värk. Påtagningshjälpen underlättar när du ska ta på dina strumpor, så att du får det lättare i vardagen och lättare kan använda dina stödstrumpor. 

159 produkter

159 produkter

Du har sett 36 av 159 produkter

Vanliga frågor

Stödstrumpor har flera hälsofördelar. De har en kompressionsteknologi som ökar blodcirkulationen i benen och i fötterna. Vilket motverkar trötthetskänsla och svullnad i benen och fötterna.


Fördelarna med stödstrumpor

  • Ökar blodcirkulationen
  • Motverkar svullna ben och fötter
  • Motverkar trötta ben och fötter
  • Minimerar risken att få åderbråck
  • Ger en piggare känsla till benen och fötterna

Stödstrumpor finns i olika modeller – både som ankelstödstrumpor, som klassiska stödstrumpor som slutar strax under knäet och lårhöga strumpor som stay-ups och stödstrumpbyxor. Beroende på vad för stödstrumpa du har så ska de sitta olika. Men det viktigaste är att strumpornas häl sitter placerad på hälen. Det är vanligt att man ”drar upp” dem för högt och att strumpans häl hamnar för långt upp. Den vanligaste längden på stödstrumpor ska sluta precis innan knävecket.

Nej, stödstrumpor ska du endast använda när du är vaken. För att få bäst effekt så rekommenderar vi att du tar på dig dina stödstrumpor direkt på morgonen när du har vaknat och tar av dem när du går och lägger dig. 

Populära filtreringar