• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Skidstrumpor

Skidstrumpor specifikt designade för att ge komfort och skydd vid skidåkning. Strumporna är idealiska för användning i pjäxor och har vadderade zoner för att skydda känsliga områden som lätt kan bli överbelastade och ömma vid längre skidpass och de skyddar även mot blåsor och skav.

Det viktiga när det gäller skidstrumpor är att de håller fötterna torra och varma och att de har utmärkt passform så att det inte blir skav på foten eller benet. När det gäller utförsåkning är knästrumpor det bästa eftersom strumporna då går en bra bit över pjäxkanten. 

För att undvika friktion som i sin tur kan leda till sår och skav, är det viktigt att strumpan sitter korrekt på foten för och inte glider runt. Strumpor med vadderade zoner på tå och häl är också bra vid skidåkning då de skyddar känsliga områden som lätt kan bli överansträngda vid längre skidpass. 

Material som ull eller merinoull i kombination med funktionsmaterial håller fötterna både varma och torra samtidigt som de ger bra ventilation, något som också är viktig för att det inte ska bli skavsår.  

- Vad ska man ha för strumpor när man åker skidor?

Strumpor som håller fötterna varma och torra hela dagen och som sitter ordentligt på foten så att du inte får skavsår, det är det viktigaste. 

- Vad ska jag tänka på när jag väljer skidstrumpor?

Ska du åka utförsåkning så är det bäst med knästrumpor, åker du på längden funkar det med en kortare modell även om det givetvis är varmare med högre skaft. Välj gärna strumpor med inslag av ull, det är temperaturreglerande och håller fötterna både torra och varma. Vadderad tå och häl är ett extra plus för att skydda och avlasta.  

- Vilka är de bästa skidstrumporna?

Det som är viktigt är att det sitter ordentligt på foten så att det inte uppstår friktion, något som kan leda till skavsår. Välj också ett material som håller fötterna varma och torra, till exempel ull eller merinoull i kombination med syntet. 

- Vad har man för strumpor i pjäxor?

För att minska risken för friktion och därmed skavsår så är det viktigt att skaftet på strumporna går över pjäxkanten. Detta innebär att du behöver knästrumpor om du ska åka utför men att de räcker med lägre strumpor när du ger dig ut i längdskidspåret. Värme och ventilation är också två saker man bör tänka på och då är ull och syntet en bra blandning och strumporna ska också ha bra passform på foten och inte glida omkring i pjäxan. 

- Måste man ha skidstrumpor?

Nej, det måste man inte men för att kunna njuta fullt ut av dagen i backen eller i skidspåret är det bäst om man har strumpor som håller fötterna torra och varma och som inte ger skavsår. En mix av ull och syntet är det bästa och det är viktigt att de har bra passform så att de sitter ordentligt på foten. Ett extra plus är vadderad tå och häl.