• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Badtofflor

 Här hittar du badtofflor & strandtofflor som ger dina fötter komfort, ett bättre grepp och ett skönare steg på stranden, på badhuset eller vid poolen.

Våra badtofflor är noggrant utvalda av vår sjukgymnast – och därför har alla våra badtofflor en ergonomisk eller anatomisk utformning som ger dina fötter komfort, stöd och avlastning. Så oavsett om du har besvär med fotsmärta, ömma fötter eller trötta fötter så har vi badskorna till dig.

Men badskorna kan även användas av dig som behöver bekväma badtofflor, eller för dig som vill få ett bättre grepp på våta, hala och glatta underlag. Alla tofflor i denna kategori har en greppvänlig yttersula som är utformad för våra utrymmen, vilket gör att de ger dig ett bättre grepp och mer trygghet.

Olika typer av badtofflor

När man pratar om ”badtofflor” så är det kanske en vattentålig toffel du ser framför dig. Men badtofflor har under de senaste åren blivit ett gemensamt grepp för badsandaler, badskor och badtofflor. Därför så hittar du flera olika typer av badtofflor i denna kategori – och nedan har vi valt att lista de olika modellerna, så att du lättare kan hitta den badtoffla som passar dig och dina behov.

Badskor | Denna typ av badtoffel ser ut som en sko och täcker hela foten. Denna typ av badsko har även blivit känd som ”barfotaskor” och brukar vara tillverkade dräneringshål och slitstarka sulor. Därför är denna typ av badsko idealiska för aktiviteter i vattnet som snorkling, paddle och andra fysiska aktiviteter som involverar vatten

Badsandal | Dessa badstofflor ser ut som klassiska ”sandaler” i sitt utseende men de är tillverkade i vattentåliga material och har en slitstark, greppvänlig yttersula som bidrar till att ge ett bättre och tryggare grepp på hala och våta underlag. Därför är denna typ av sandal vanlig att använda på badhus, vid poolen eller på stranden.

Badtofflor | Den klassiska badtofflan ser ut som en toffla och har dräneringshål som gör att du kan använda dem i vatten men också ovan på ytan. De brukar även har ett flexibelt hälgrepp som gör att du kan fälla hälremmen fram och tillbaks – och på det sättet se till att tofflorna sitter fast på foten när du är i vattnet.

Nedan så kan du läsa mer om de vanligaste materialen som badtofflor finns i och fördelarna med de olika materialen.

  • Neopren: Neopren är vattentätt och isolerande, vilket håller fötterna varma även i kallt vatten. Det är också mjukt och bekvämt att bära.
  • Gummi: Gummimaterial är vattentätt och tåligt. Det ger ett bra grepp på våta ytor och skyddar fötterna mot stenar och skarpa föremål.
  • EVA-skum (Etylvinylacetat): EVA-skum är lättviktigt och flexibelt, vilket ger komfort och rörelsefrihet. Materialet är också vattentåligt och snabbtorkande.
  • Mesh-tyg: Mesh-material är ventilerande och snabbtorkande. Det hjälper till att förhindra överdriven fuktighet och håller fötterna svala och torra.
  • Silikon: Silikonmaterial är mjukt och flexibelt, vilket ger en bekväm passform. Det kan också erbjuda extra stötdämpning och skydd.

____

Var köper man badtofflor?

Du köper badtofflor & strandtofflor här i vår shop och behöver du hjälp med att välja modell eller rätt storlek så kan du kontakta vår kundtjänst – vi hjälper dig gärna.