• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Foppatofflor

Här hittar du foppatofflor, även kända som Crocs som ger dina fötter mjuk komfort hela dagen.

Vad är foppatofflor?

Foppatofflor är tofflor som är designade i ett material som heter Croslite™. Tofflorna känns lätt igen för sitt ikoniska utseende. Tofflorna har en ovandel med små hål och en hälrem som du kan fälla fram och tillbaks. Tofflorna har även en rymlig passform och under de senaste åren har det även blivit populärt att dekorera dina foppatofflor. Genom att placera olika pins och små dekorationer i ovandelen, genom hålen för att personalierna toffeln. Dessa ”pins” kallas även för Jibbitz.

Foppatofflornas material är i ett patenterat hartsmaterial med slutna celler som inte består utav plast eller gummi. Materialets slutna celler har flera olika, unika fördelar – och det är därför tofflorna har blivit så populära. Materialets slutna celler motstår dålig lukt, hämmar bakterie – och svamptillväxt och är giftfria. Därför kan du använda tofflorna barfota utan att få besvär med fotsvett eller illaluktande fötter. Materialets egenskaper gör även att tofflorna är lätta att rengöra och därför har ”foppatofflorna” blivit populära som arbetsskor inom skola, vård och omsorg.

Fördelarna med ”foppatofflor” / Crocs tofflor
-Lätta
-Halksäkra
-Antimikrobiell
-Isolerande
-UV-beständig
-Återvinningsbar
-Ergonomisk

Varför heter det foppatofflor?

Anledningen till att Crocs tofflor är kända i Sverige som foppatofflor är tack vara ishockeyspelare Peter Forsberg. Det var när Forsberg spelade ishockey i USA. Under en period i hans karriär så fick han en hälskada och fick problem med hälsmärtor. Smärtorna och skadan gjorde att han hade svårt att gå och stå i vanliga skor och provade då ett par Crocs är ett amerikanskt varumärke och var redan då, en populär modell att använda i USA.

Peter Forsberg tyckte om tofflorna så pass mycket att han började importera tofflorna via sitt företag Forspro till Sverige. Han ville ge svenskarna möjligheten att använda tofflorna och upptäcka fördelarna med Crocs och ge andra möjligheten till att gå och stå skönare. Tofflorna blev en stor succé i Sverige och blev populära att använda för att lindra och behandla olika fotproblem som trötta fötter, hälsporre och hälsmärta. Tofflorna började ses runt om i hela Sverige, både i ishallen, till vardags, på jobbet och på semestern.  

Eftersom Peter Forsberg var den som satte Crocs på den svenska kartan så blev tofflorna snabbt kända som ”foppatoffeln”. Men idag så sköter Crocs själva distributionen till Sverige och trots att Peter Forsberg slutade sälja Crocs för flera år sedan så är tofflorna än idag kända som - och kallas "Foppatofflor". 

Vem kom på Crocs?

Foppatofflornas historia började 2002 av tre innovatörer:Scott Seamans, Lyndon Hanson och George Boedbecker Jr. Boedbecker. George och Hanson studerade tillsammans på universitetet: University of Colorado. De både kände sjömannen Boedbecker genom deras gemensamma intresse: segling. Under en segelrea i kariben så stötte de på en ny slags toffel, som var tillverkad utav det kanadensiska företaget: Foam Creations. Företaget använde ett nytt, unikt material som heter Croslite.  

Efter att ha testat materialet i tofflorna så började de diskutera förbättringarna man skulle kunna göra med materialet och när de kom hem från resan så började de arbeta med att få rättigheterna för tillverkningen av skumkreationer och år 2004 så gick deras ambitioner i uppfyllelse och Crocs säkrade rättigheterna till Croslite-tekniken.

Tillsammans så skapade de designen som var början på vad vi idag kallar foppatoffeln. Den fösta Crocs-toffeln heter ”The Beach” och var designad för att användas på båtar och vid segling. Men snabbt så spreds tofflorna över hela USA, tack vare deras unika komfortkänsla och där började tofflornas framgångssaga. Strax före Crocs 10: årsjubileum så hade Crocs sålt med än 200 miljoner par i mer än 90 länder.

Idag så har den klassiska ”foppatoffeln” utvecklas till något mer och Crocs säljer olika slags tofflor, men också skor, sneakers och sandaler – och du kan se hela Crocs sortiment HÄR