Back on Track

Back on track står för en innovativ utveckling som är baserad på en beprövad kunskap och erfarenhet. Back on track produkter består bland annat utav handledsskydd, armbågsskydd, knäskydd, vristskydd, nackskydd och ryggbälte som är skapade med deras keramiska textil Welltex. Welltex återreflekterar kroppens egna infraröda värme, vilket påskyndar återhämtningen och ökar blodcirkulationen. Back on Track skydd utmärker sig från vanliga skydd då de framförallt är skapade för att förebygga skador och för rehabilitering.

Back on Tracks led och muskelskydd är tillverkade i funktionstextiler med värmereflexterande egenskaper. Textilen är gjort med en synergi mellan kinesisk erfarenhet och modern vetenskaplig textteknologi. Vid framställningen av polyester så smälts keramiska partiklar in i trådarna. När de kemiska partiklarna blir uppvärmda av kroppens värme så utstrålar keramiken en värme som träffar kroppens muskler. Därmed återreflekteras värmen och skapar en långvågig värmestrålning, som är densamma som långvarig infraröd strålning.

Back on Track produkterna är perfekta att använda vid behandling av musarm och behandling utav smärta som är utlöst utav inflammationer i exempelvis senor.