Cinnamon tofflor och inneskor

Cinnamon tofflor & skor

Cinnamon skor är ett svensk skomärke som erbjuder härliga tofflor och inneskor. Skorna svenska design är framtagna tillsammans med ortopeder för att skorna ska vara bekväma och fotriktiga. Cinnamons skor har stabila sulor och hälkappor och gott om utrymme för dina tår som är bra för dig och dina fötter. Cinnamon har skor för både dam, herr och barn. Cinnamon har helt enkelt skor för alla och har ett brett sortiment, all från snörskor och kängor till sandaler, tofflor och pumps. Deras skor passar perfekt för dig som har problem med hallux valgus, hammartår eller andra problem som gör att det annars kan vara problematiskt att hitta bekväma skor.

Cinnamon startades 2009 av Twosouls AB i Alingsås. Deras svenska design tillverkas av europeiska material i Spanien. Cinnamon betyder kanel på engelska, ett ord som Cinammon kopplar till något som är naturligt och vackert. Visionen med Cinnamon är att koppla det till tankar om svenska traditioner, som kanelbullar. Alla skor från Cinnamon är framtagna i samarbete med ortopeder för att vara bra för dig, dina fötter och din hälsa. Alla skorna har stabila sulor och hälkappor som ger hög komfort. Skorna har även gott utrymme för dina tår. Alla skor från Cinnamon har också innesulor som du kan byta mot egna inlägg. Cinnamon ger dig möjlighet att använda snygga skor som är bekväma. Cinnamon har sju olika kriterier som ligger till grund när de skapar sina skor och vad de anser är bra skor som du kan läsa mer om här nedan: 

- Yttersulan ska vara stabil så foten får stöd. Den ska inte gå att vrida eller böja ihop från tå till häl
- Skon ska ha bra stötdämpning. En stum eller tunn sula gör att du blir trött i fötterna och riskerar att få hälsporre och andra följdproblem.
-Skon ska ha en viss lutning (sprängning) så bakdelen är tjockare än framdelen. 1-3 cm är bra men beror även på dina förutsättningar. Med en helt platt sko tänjs hälsena och knä ut i fel ställning. För hög klack är naturligtvis inte heller bra då du lätt kan vricka fötterna, överbelasta framfoten eller i längden få allt för korta hälsenor.
-Bakdelen av skon ska vara stabil så din fot har ett bra stöd i sidled vid hälen. Det ska inte gå att trycka ner bakdelen av skon ner mot innersulan.
-Skon ska vara rymlig fram vid tårna och där gärna ha mjukt och följsamt skinn. Titta på hur din fot ser ut fram, så ska även skons form se ut. Spetsiga skor kan ge hallux valgus-deformering och smärta.
-Snörning eller kardborre ska dras åt runt foten varje gång du tar den på dig. Att bara hoppa i ett par löst knutna skor ger för dåligt stöd och balans och kan även ge ömma tår då foten åker fram i skon när du går.
-Fötterna avger fukt och därför bör skorna kunna andas. Därför är det viktigt att satsa på skinnskor som i sig har naturlig andning. Syntetskor är täta och kan ge dålig svettlukt och fotsvamp.