Produkter för hård hud & förhårdnader

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
Priser inkl. moms
VISAR 1-4 (27)1 2 3 ... 7 Sista 100 per sida

Hård hud & förhårdnader

Hård hud och förhårdnader på fötterna uppstår vanligtvis på grund av att foten utsätts för mycket tryck och påfrestningar. Vid kraftiga påfrestningar bildar huden ett tjockare lager för att skydda vävnaden. Hård hud behöver inte nödvändigtvis vara smärtsamt, men det kan vidareutvecklas till obekväma och ibland fula förhårdnader. Huden kan även bli något missfärgad.

Hård hud och förhårdnader kan göra att tryckpunkter på huden uppstår, vilket i sin tur kan göra att det blir obekvämt att bära skor, eftersom förhårdnaderna riskerar att utsättas för skav. För att lindra detta finns även speciella skydd i mjuk och skön silikon/gel som avlastar tryckpunkterna. Att ha hård hud och förhårdnader är ett vanligt problem. Oftast uppstår problem från att man använder för trånga skor. Eller skor som på annat sätt trycker mot foten. Om förhårdnaden belastas eller nöts under en lång tid kan det även bildas en liktorn. Förhårdnaden pressas då in i huden som en tagg och kan orsaka smärta. Förhårdnader kan sitta på eller mellan tårna eller under foten. Om du har lågt fotvalv eller om någon eller några tår skaver mot varandra kan du lättare få förhårdnader. Därför är det viktigt att använda fotriktiga skor. Som gör att du avlastar området där den hårda huden, förhårdnader eller liktornar sitter från tryck genom att använda skor som inte trycker mot foten. Det finns även en skosula från Pedag som ger stöd åt känsliga fötter. Det lätta och mjuka fotstödet förhindrar tryckpunkter och förhårdnader. Den fördelar även belastningen på foten och avlastar knä, höftleder och ryggraden. Sulan passar i alla typer av skor och sulan kan tvättas och desinficeras, vilket gör att sulan är mycket hygienisk.


Hård hud och förhårdnader kan förebyggas och tas bort med exempelvis fotfilar som man gärna använder efter ett mjukgörande fotbad. Peelingkrämer och speciella krämer utvecklade för just hård hud är även effektiva. För bästa effekt, kombinera gärna ett fotbad för hård hud med en fotfil och en fotkräm. Börja med att bada fötterna i 10-15 minuter. Torka dem ordentligt och fila sedan försiktigt på partierna med hård hud. Avsluta med en mjukgörande kräm.

Du kan även använda specifika fotkrämer som gör att den torra och hårda huden försvinner. Huden tillförs samtidigt fuktighetsbevarande och hudskyddande egenskaper. Huden blir även mjuk, smidig och fräsch. Vilket också motverkar sprickor i huden. Ha i åtanke att använda fotkrämerna regelbundet då användningen ger huden bättre skydd och håller dina fötter mjuka. Det finns även engångskurer som effektivt tar bort förhårdnader och avlägsnar döda hudceller efter endast en användning. Efter tre till fyra dagar efter behandlingen börjar gammal hud trilla av och processen pågår i cirka 14 dagar, vilket gör att fötterna blir mjuka och sköna igen. Om du föredrar att använda foot scrub så finns CCS Foot Scrub, som är en effektiv peeling för fötterna. Skrubben kan användas i både duschen eller på torr hud. Tack vare peelingens egenskaper så tar den bort hård hud under fötterna och gör foten mjuk och len. Om du har problem med liktorn erbjuder Scholl en två-i-ett behandling som är effektiv och snabbverkande behandling för liktornar. Behandlingen ger synlig förbättring inom fem dagar och lindrar även smärta och obehag. Behandlingen är lämplig för hårda liktornar på tår och fotsulor samt för de mjukare liktorn som finns mellan tårna.

Tänk på att mjuk och smidig hud behöver innehålla både fukt och fett. Badar, duschar eller är du mycket i vatten så kan du torka ut huden. Men även kyla kan göra din hud torrare. Därför är det viktigt att behålla huden mjuk och smidig, vilket minimerar risken för att få torr hud och sprickor i huden. Återfukta huden regelbundet med mjukgörande fotkrämer som vårdar och behandlar torr och hård hud. Genom att regelbundet använda fotkräm så hjälper du även fötterna att förhindra obehaglig doft, fotsvamp och inflammation.