• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Hård hud & förhårdnader

Här hittar du produkter som hjälper dig att behandla hård hud och bli av med förhårdnader.

Vad är hård hud och förhårdnader?

Hård hud och förhårdnader på fötterna uppstår vanligtvis på grund av att foten utsätts för mycket tryck och påfrestningar. Vid kraftiga påfrestningar bildar huden ett tjockare lager för att skydda vävnaden. Hård hud behöver inte nödvändigtvis vara smärtsamt, men det kan vidareutvecklas till obekväma och ibland fula förhårdnader. Huden kan även bli något missfärgad.

Hård hud och förhårdnader kan göra att tryckpunkter på huden uppstår, vilket i sin tur kan göra att det blir obekvämt att bära skor, eftersom förhårdnaderna riskerar att utsättas för skav. För att lindra detta finns även speciella skydd i mjuk och skön silikon/gel som avlastar tryckpunkterna. HÄR kan du se stöd och skydd som är specifikt designade för att lindra dina besvär i samband med hård hud och förhårdnader.

Varför får man hård hud och förhårdnader?

Att ha hård hud och förhårdnader är ett vanligt problem. Oftast uppstår problem från att man använder för trånga skor. Eller skor som på annat sätt trycker mot foten. Om förhårdnaden belastas eller nöts under en lång tid kan det även bildas en liktorn. Förhårdnaden pressas då in i huden som en tagg och kan orsaka smärta och obehag. Om du har besvär med liktorn så kan du klicka HÄR för att se produkter som är designade för att lindra och behandla dina besvär i samband med liktorn.

Förhårdnader kan sitta på eller mellan tårna eller under foten. Om du har lågt fotvalv eller om någon eller några tår skaver mot varandra kan du lättare få förhårdnader. Därför är det viktigt att använda fotriktiga skor. Som gör att du avlastar området där den hårda huden, förhårdnader eller liktornar sitter från tryck genom att använda skor som inte trycker mot foten. HÄR kan du se alla våra fotriktiga skor som ger dina fötter komfort, avlastning och rätt förutsättningar.

Det finns även sulor och skoinlägg som ger stöd åt känsliga fötter. Sulorna bidrar till att fördela belastningen som fötternas utsätts för och avlastar på så sätt knä, höfter, rygg och fötterna. Vilket ger fötterna rätt förutsättningar och minimerar risken att fötterna utsätts för tryck.

Avlastar, lindra och behandla hård hud och förhårdnader
Det finns flera olika produkter som avlastar, lindrar och behandlar förhårdnader, liktorn och hård hud.

1 Mjuka upp förhårdnaderna och den hårda huden
Förhårdnader är ofta tjocka och hårda, därför är det bäst att man först gör huden mjukare. Du kan placera fötterna i fotbad som mjukgör huden.

2 Fila förhårdnaderna och den hårda huden
När den hårda huden och förhårdnaderna har mjukats upp av fotbadet så kan du fila med fotfil på området med cirkel- eller sidorörelser. Tänk på att inte fila för hårt eller ta bort för mycket hud eftersom det kan leda till blödning eller infektion. Det är bättre att ta bort en liten del, och upprepa behandlingen regelbundet tills den hårda huden och förhårdnaden är borta.

3 Återfukta
Använd fotkräm som återfuktar och bidrar till att den torra och hårda huden försvinner. Genom att använda fotkräm på den hårda huden så tillförs fuktighetsbevarande och hudskyddande egenskaper. Huden blir även mjuk, smidig och fräsch. Vilket också motverkar sprickor i huden.

Ha i åtanke att använda fotkrämerna regelbundet då användningen ger huden bättre skydd och håller dina fötter mjuka. Det finns även engångskurer som effektivt tar bort förhårdnader och avlägsnar döda hudceller efter endast en användning. Efter tre till fyra dagar efter behandlingen börjar gammal hud trilla av och processen pågår i cirka 14 dagar, vilket gör att fötterna blir mjuka och sköna igen.

Du kan även använda Foot Scrubs som är en effektiv peeling för fötterna. Skrubben kan användas i både duschen eller på torr hud. Tack vare peelingens egenskaper så tar den bort hård hud under fötterna och gör foten mjuk och len.

Avlastar, lindra och behandla hård hud och förhårdnader

Det finns flera olika produkter som avlastar, lindrar och behandlar förhårdnader, liktorn och hård hud.

- Kontinuerlig fotvård som mjukar upp huden
- Använd skoinlägg eller fotriktiga skor som minskar trycket och belastning på fötterna
- Om du behöver, använd rymliga skor som inte trycker på foten

Sök läkare för hård hud och förhårdnader

- Om du har långvariga, eller ständigt återkommande besvär
- Om du har liktornar eller självsprickor som gör mycket ont
- Om du är diabetiker och har sprickor

51 produkter

51 produkter

Du har sett 36 av 51 produkter