Hopparknä - Produkter för att behandla och lindra hopparknä

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
 
Priser inkl. moms

Hopparknä

Hopparknä är en vanlig idrottsskada som är en överbelastningsskada i knäet. Hopparknä drabbar oftast personer som är aktiva i explosiva sporter som friidrott och volleyboll eller andra fysiska aktiviteter där mycket hopp ingår. Skadan uppkommer när det blir en upprepad belastning av patellarsenan (senan under knäskålen).

De som drabbas av hopparknä upplever en smärta över knäskålen, där smärtan främst är påtaglig i den nedre delen av knäskålen. Smärtan är ofta utanför knäskålen, men också runt knäskålen och knäslåssenan. Många upplever även att smärtan ökar när man exempelvis går i trappor eller går nedåt i backar. Det är även vanligt att uppleva en lokal smärta och stelhet i leden under och efter fysisk aktivitet. De som drabbas av hopparknä kan även uppleva stelhet i musklerna kring knäna efter på morgonen eller efter att ha varit stillasittande under en period.  

Smärtan som man upplever vid hopparknä är på grund utav en inflammation i knäskålens infästning och för att behandla sin smärta och sina besvär med hopparknä så finns det specifika skydd. GenuPoint från Bauerfeind är ett stöd som stödjer och styr patellar snenan i knäet. Vilket även ger avlastning och stöd till det inflammerande området. Knästödet är även anpassat för att ge en säker passform och maximal rörelsefrihet.

För att lindra och behandla dina besvär med hopparknä kan du även använda KS7 Kompressionsstöd Knästöd som lindrar smärta och obehag i knäet. Knästödet är passande för användning vid artrit, hopparknä, löparknä och kronisk knäsmärta. Kompressionen som ger smärtlindring är indelad i sju olika zoner som ger ett optimalt stöd och som förebygger skador. Zonerna stödjer knäskålen och knäleden, och kompressionen främjar blodcirkulationen för att minska eventuell svullnad. Vilket även ger dig snabbare återhämtning efter träning.

Eftersom hopparknä skapar smärta på grund av en inflammation i knäskålens infästning som sitter i knäskålsskenan är avlastning en viktig del för att behandla och smärtlindring inflammationen. Genom att avlasta knäet med olika former av knäskydd och stöd så får inflammationen en chans att läka ifred.