• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Känsliga fötter

Här hittar du produkter som är designade för dig med känsliga fötter.

Om du har känsliga fötter så kan det vara svårt att hitta bekväma skor, strumpor och fotvård som passar. Känsliga fötter är något som ofta förknippas med diabetes, psoriasis och reumatiska sjukdomar. Men alla kan ha känsliga fötter, eller få problem med känsliga fötter. Det finns även tillfällen i livet då dina fötter kan bli extra känsliga, exempelvis när man är gravid eller om man har en sjukdom.

Om du har känsliga fötter så kan ”vanliga skor” och ”vanliga strumpor” skapa obehag för dig. Exempelvis så är det vanligt för personer med känsliga fötter att uppleva obehag av sömmar och resårer som finns på strumpor, eller sömmar och hårda bakkappor som finns på skor.

Därför är det vanligt att drabbas av blåsor, skoskav och andra obehag mär man har känsliga fötter. Om du har känsliga fötter så är det viktigt att du tar hand om dem. Vilket gör att du ger fötterna de bästa förutsättningarna och minimerar risken att du drabbas utav skador på fötterna.

PRODUKTER FÖR KÄNSLIGA FÖTTER

Strumpor för känsliga fötter
Strumpor som är designade för känsliga fötter, för de som har diabetes eller som behöver mjuka strumpor. Men de är också designade för dig som inte tycker om vanliga strumpor, eller tycker att vanliga strumpor är obekväma. Strumporna är även designade med en extra mjuk och lös resår, vilket gör att strumporna sitter uppe på benet utan att skapa obehag. Alla våra strumpor för känsliga fötter är designade för att förebygga skador som kan orsakas av friktion och HÄR kan du se alla våra strumpor som är designade för känsliga, ömtåliga fötter.

Skor för känsliga fötter
Skor för känsliga fötter är designade för att ge dina fötter komfort, avlastning och stöd. Skorna är designade med en insida utan sömmar, eller är designade med extra mjuka sömmar som ger fötterna komfort. Skorna har även en design som gör att skorna inte trycker eller skaver. Skorna har en rymlig passform och tåbox, vilket ger fötterna den plats de behöver.

Skorna finns även som ”specialskor” som är designade för dig med känsliga fötter, diabetes eller som nyligen har opererat fötterna. Specialskorna finns även som mediciniskt klassade och har ett foder som är specifikt framtagna för att bibehålla hygieniska förhållanden. HÄR kan du se alla våra specialskor.

Fotvård för känsliga fötter
Fotvård för känsliga fötter är specifikt framtagna för att vårda dina fötter och motverka olika fotproblem. Fotvårdsprodukterna finns exempelvis som fotkrämer som är designade för att motverka torr, hård hud och samtidigt skydda mot infektioner. HÄR kan du se fotvård som är specifikt framtaget för dig som har känsliga fötter, ömma fötter eller diabetes.

Stöd och skydd till känsliga fötter
För att lindra besvär som skoskav, förhårdnader eller blåsor så finns det olika stöd och skydd som du kan använda. Det finns exempelvis mjuka gelékuddar som hjälper till att avlasta eller motverka skav och tryck. Här kan du se alla våra stöd och skydd som är designade för att ge komfort utan att skapa obehag.

Sulor och skoinlägg designade för känsliga fötter
Om du har känsliga fötter, eller om du upplever att du ofta får besvär med blåsor och skavsår så kan det bero på en felbelastning. Genom att använda anatomiskt utformade sulor och skoinlägg så kan du fördela belastningen över hela fotens yta. Vilket minskar belastningen på olika tryckpunkter och minimerar risken att du drabbas av förhårdnader, blåsor och skavsår. Samtidigt som sulorna bidrar till att ge dina fötter komfort och avlastar knän, höfter och rygg. HÄR kan du se alla våra sulor som ger dina fötter komfort och bidrar till att ge dina fötter de bästa förutsättningarna.

Om du misstänker att du har känsliga fötter och har sår eller blåsor som är svårläkta så rekommenderar vi att du kontaktar vården, eftersom känsliga fötter kan vara kopplade till olika hälsoproblem och sjukdomar.

361 produkter

361 produkter

Du har sett 36 av 361 produkter