• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Kan man ta bort liktorn själv?
Tips och råd för dina fotproblem

Kan man ta bort liktorn själv?

Ja, du kan ta bort liktorn själv. Dock så är det viktigt att du är försiktig och om du är osäker på om du kan ta bort liktorn själv så kan du alltid rådfråga en fotvårdare.

Liktornar är hårda, tjocka hudområden som utvecklas som ett resultat av tryck eller friktion på fötterna. Liktornar kan vara smärtsamma och skapa obehag, därför vill många ta bort dina liktornar.

Om du bestämmer dig för att ta bort liktornen själv bör du vara försiktig för att undvika infektion och onödig smärta. Här är några tips för att försöka ta bort en liktorn hemma:

-Blötlägg fötterna: Liktornen kan bli mjukare genom att blötlägga fötterna i varmt vatten i cirka 10-15 minuter varje dag. Detta kan hjälpa till att lösa upp den hårda huden och göra det lättare att ta bort liktornen.
-Använd en pimpsten eller fotfil: Efter blötläggning kan du försiktigt fila eller slipa bort det översta lagret av den hårda huden med en pimpsten eller fotfil. Var noga med att inte ta bort för mycket hud, eftersom det kan orsaka sår eller blödningar.
-Applicera salicylsyrabaserade produkter: Det finns salicylsyrabaserade krämer och plåster som kan hjälpa till att mjuka upp och avlägsna liktornen. (Följ instruktionerna noggrant.)
-Skydda fötterna: För att undvika att liktornen återkommer bör du använda bekväma skor som inte trycker på fötterna och använda mjuka inläggssulor eller liknande produkter för att minska trycket.

Liknande artiklar