• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
När används pelott?
Tips och råd för dina fotproblem

När används pelott?

Undrar du när man använder pelott?
Pelott är ett slags skoinlägg som används för att ge extra stöd, avlastning och korrigering för foten. En pelott används främst för att avlasta det främre fotvalvet, eftersom pelotter hjälper till att bibehålla valvformen på mellanfotsbenet och ökar samtidigt avståndet mellan fotens ben, vilket minskar trycket på eventuellt nerver som kan bli klämda. Vilket är särskilt fördelaktigt för personer som lider av Mortons syndrom. Men pelotter kan även användas för att lindra besvär i samband med andra fotproblem:

Nedsjunket förfotsvalv: Pelotter är idealiska för personer med nedsjunket förfotsvalv. De lyfter upp och avlastar det främre fotvalvet, vilket hjälper till att återställa fotens naturliga form och minska obehag.
Smärta i framfoten: Pelotter är effektiva för att lindra och behandla smärta i framfoten. Genom att avlasta trampdynan och bibehålla valvformen på mellanfotsbenet minskas trycket och obehaget.
Fotmuskelsvaghet: Personer med svaga fotmuskler kan dra nytta av pelotter. De ger extra stöd och hjälper till att stabilisera foten, vilket kan förbättra fotens funktion och minska risken för skador.
Metatarsalgi: Pelotter kan vara till hjälp vid metatarsalgi, som är smärta i framfoten på grund av överbelastning. Genom att avlasta och fördela trycket jämnt över foten kan pelotter lindra smärta och obehag.

Pelotter finns i olika former för att möta olika behov. Förutom att vara tillgängliga som lösa skoinlägg kan pelotter även användas som förfotsbandage.
- Lösa skoinlägg med pelotter är praktiska eftersom de kan placeras direkt i skon eller användas tillsammans med befintliga skoinlägg.
- Förfotsbandage med pelotter fungerar på ett liknande sätt, men de har en integrerad pelott som försiktigt återställer foten till en mer naturlig form. Dessa bandage komprimerar både det tvärgående och längsgående fotvalvet, vilket bidrar till att lindra smärta och obehag i framfoten.

Liknande artiklar