• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Vilka skor är bäst vid Supination?
Tips och råd för dina fotproblem

Vilka skor är bäst vid Supination?

De bästa skorna för supination är skor som motverkar den överdrivna supinationsrörelsen och ger en mer neutral ställning för fötterna. Om du har besvär med supination så är det viktigt att du använder skor som har stöd för supination, men det finns några fler saker som du bör tänka på:

-Dämpning: Skor med bra dämpning kan bidra till att absorbera stötar och minska belastningen på foten under gång eller löpning. Så leta efter skor som har en bra stötdämpning i hälen och framfoten.
-Stabilitet: Stabilitet är viktigt för att förhindra överdriven utåtrullning av foten. Skor med en stabil och fast mellansula kan hjälpa till att kontrollera supination och ge extra stöd för fotbågen. Skor med en något böjd sula kan också hjälpa till att underlätta en mer naturlig rörelse.
-Anatomisk fotbädd: När man har problem med supination, så är det vanligt att man behöver mer stöd till fötterna. Stödet ger både komfort och avlastning till fötterna, vilket minskar felbelastningen och ger en neutral bas till fötterna.
-Bra passform: Det är viktigt att alla skor man använder sitter bra. Om skorna sitter korrekt på fötterna så gör de att skorna inte glider och ger samtidigt stabilitet.

Om du är osäker på om du supinerar så kan du scrolla längre ner på denna sida. Där ser du illustrationer på hur en fot ser ut vid belastning när man supinerar.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/VadbetyderSupination/neutral.jpg
https://www.minfot.se/pub_docs/files/VadbetyderSupination/supination.jpg
https://www.minfot.se/pub_docs/files/VadbetyderSupination/overdriven-supination.jpg

Liknande artiklar