• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Varför bränner det under fotsulorna?
Tips och råd för dina fotproblem

Varför bränner det under fotsulorna?

Det finns flera möjliga orsaker till att det bränner under fotsulorna. Om du upplever en brännande känsla under fotsulorna som inte försvinner eller återkommer ofta bör du rådgöra med en läkare.

Nedan har vi valt att lista de vanligaste anledningarna till den brännande känslan

- Trötthet: Om du har belastat fötterna länge så kan det orsaka trötthet i fötterna och orsaka brännande känslor under fotsulorna. Det är exempelvis vanligt att man upplever en brännande känsla i fötterna när man har gått och stått på jobbet en hel dag. Eller när man har gått en tid i klackskor, eller andra skor där fötterna får en felaktig belastning.
- Skador eller inflammation: Om du har fått en skada på foten eller har en inflammation i foten, kan det leda till brännande känslor under fotsulorna. Detta kan inkludera skador på muskler, senor eller nerver i foten.
- Svampinfektion: En svampinfektion på fötterna, även känd som fotsvamp, kan orsaka en brännande känsla under fotsulorna tillsammans med andra symptom som klåda och rodnad.
- Skor som inte passar: Att ha skor som är för trånga eller för stora kan orsaka tryckpunkter under fotsulorna, vilket kan orsaka en brännande känsla.
- Åldrande: Åldrande kan orsaka förlust av fett under fotsulorna, vilket kan orsaka en brännande känsla i fötterna.
Nedan kan du läsa mer om produkter som kan lindra besvär i samband med brännande fötter.

Liknande artiklar