• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Hållbart hos Minfot.se

Under vår kategori hållbart hittar du hållbara produkter som är designade med vårt klimat i åtanke.

Klimatfrågan är en av våra viktigaste frågor och vi på Minfot.se tycker att det är viktigt att lyfta klimatfrågan och produkter som både har tillverkats och designat med vårt klimat i åtanke.

Därför har vi valt att samla produkter i denna kategori där företagets totala utsläpp av växthusgaser, inklusive produktion, verksamhet och transport är mätt och där företagen aktivt arbetar för att minska utsläppen. Samtidigt som företagen årligen kompenserar för de utsläpp som dessvärre inte kan undvikas. Vilket exempelvis involverar i att investera i projekt som reducerar växthusgaser och är certifierade av FN.

Men vi på Minfot.se gör även det vi kan för miljön, och har därför segmentet RESALE. Där säljer vi produkter där varans utseende och kvalité är densamma som en ny, oanvänd produkt. Men varan kanske fattas sin förpackning, låda eller prislapp. Det kan också vara produkter vars förpackningar som har försvunnit någonstans i processen eller har produkterna använts vid exempelvis modell och produktfotograferingar. För vi tror inte på att kassera varor som andra kan få användning, eller glädje av.

Vi har även valt att ta in detta tänk när vi skickar ordar. Därför är alla våra påsar som vi skickar försändelserna i märkta med ”Återbära” som innebär att påsarna är 100% klimatneutrala. ÅterBära™ är en produktmärkning för 100% klimatneutrala förpackningar och påsar, framtagen av Avisera. Att till exempel en påse är klimatneutral, betyder att vi beräknar hur mycket koldioxidutsläpp som skapas hela vägen från råmaterial fram till att den färdiga produkten når dig. Sedan klimatkompenserar Avisera för alla utsläpp genom certifierad trädplantering i Colombia. Det innebär att du får en förpackning som är 100% klimatneutral och att vi återgäldar för de utsläpp som produkten trots allt har.

Anledningen till att vi skickar majoriteten av våra orders i plastpåsar är för att undvika överdimensionerade förpackningar och onödigt emballage. Genom att inte ”skicka luft” så sparar vi på miljön och gör att så många paket som möjligt kan få plats i samma leverans.

231 produkter

231 produkter

Du har sett 36 av 231 produkter