• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Välj rätt Scholl Sandal
Sandalguide

Välj rätt Scholl Sandal

Funderar du på om Scholl sandaler är bra eller vilken modell som passar dig?
Denna guide är för att hjälpa dig att hitta de perfekta sandalerna för just dig och dina behov.


Så väljer du rätt modell
Scholl delar in sina sandaler i olika fotbäddar som har olika teknologier. Eftersom fotbäddarna har unika egenskaper och teknologier så är det bäst att du utgår från fotbädd när du väljer modell. Nedan så kan du läsa mer om Scholls olika fotbäddar och skillnaden mellan dem.

BIOPRINT®
BIOPRINT®är Scholls storsäljare och fotbädden är en speciell kombination av kork och gummi. Fotbädden har utformats för att ge foten ett naturligt rörelsemönster och ge ett ergonomiskt stabilt stöd. Teknologin är utvecklad av experter för att ge fötterna komfort, avlastning och främja en korrekt hållning.

Fördelar med BIOPRINT®:
ANATOMISKT STÖD: BIOPRINT® är utformat för att ge dina fötter de bästa förutsättningarna. Om du tittar på en sandal med denna typ av teknologi så kommer du att se att hälen är skålad, att det finns ett hålfotsstöd och även ett tågrepp. Detta är noggrant utvecklat för att dina fötter ska få det stöd de behöver och samtidigt avlasta fötterna:
- Tågreppet: Är utformat för att förhindra att foten glider framåt och för att ge stabilitet åt tårna.
-Hålfotsstödet: Är utformat för att ge extra stöd och avlastning åt fotens hålfot vilket hjälper till att bibehålla fotens naturliga båge och kan minska belastningen på hålfoten, vilket ger ökad komfort och stabilitet under gång.
-Den skålade hälen: Är utformad för att omsluta och stödja hälen på ett säkert sätt. Detta hjälper till att hålla hälen på plats och motverkar även en överdriven sidorörelse.
HÅLLNING: Fotbädden bidrar även till att ge en bättre kroppshållning, vilket inte bara avlastar fötterna men också rygg, knän och höfter.
Scholls Bioprint är passande för dig som går och står mycket på jobbet, hemma eller står många timmar på hårda golv. Men sandalerna är även passande för:

-Plattfot: Bioprint-teknologin, med sin anatomiska design och flexibla fotbädd, kan ge extra stöd och hjälpa till att bevara fotvalvet för personer med plattfot.
-Överpronation: För dem som har en tendens att rulla fötterna inåt (överpronation) vid gång, kan fotbädden bidra till att korrigera fotens position och därigenom minska effekterna av överpronation.
-Hälsporre: Bioprints skålade häl och anatomiska design kan ge stöd och lindring för personer som upplever smärta på grund av hälsporre.
-Fotvalvsproblem: För personer med olika fotvalvsproblem kan Bioprints hålfotsstöd vara fördelaktigt genom att ge extra stöd och avlastning åt hålfoten.
-Trötta eller ömma fötter: Generellt sett kan Scholls Bioprint-teknologi vara passande för dem som upplever trötthet eller ömhet i fötterna, eftersom den är designad för att ge komfort och stöd.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/scholl-bioprint-sandal.jpg
https://www.minfot.se/pub_docs/files/bioprint-fotbadd.jpg
https://www.minfot.se/pub_docs/files/scholl-sandaler-med-bioprint.jpg
MEMORY CUSHION®:
Sandaler med Scholls Memory Cushion har en extra mjuk memory sula som är framtagen för att ge fötterna en extra mjuk bas att gå och stå på. Fotbädden är utformad för att anpassa sig efter fötternas naturliga anatomi och bidrar till att fördela trycket jämt över fotens yta. Det gör att fötterna får en mjuk bas att gå och stå på, samtidigt som det avlastar fötterna. Därför är denna typ av sandal passande för dig som har besvär med ömma, trötta fötter eller ömma trampdynor.

MASSAGE®-teknologi:
Denna typ av sandal har en speciell textur i fotbädden med inbyggda knoppar eller mönster som är upphöjda för att skapa ett tryck mot olika delar av fotsulan. ”Knopparna” är i olika storlekar och är anpassade för att rikta sig mot olika tryckpunkter mot fötterna, vilket bidrar till att öka blodcirkulationen i fötterna och ger en bekväm, masserande effekt. Denna typ av fotbädd passar dig som har problem med trötta fötter men också för dig som har stress och spänningar i fötterna. Eller för dig som har besvär med nedsatt blodcirkulation.

Nedan så kan du se flera olika Scholl sandaler och läsa mer om dem.
Vanliga frågor om Scholl sandaler
Är Scholl sandaler bra?
Generellt sett kan man säga att Scholls sandaler är kända för att erbjuda en kombination av komfort och fotvård. Om sandalerna är bra för dig beror på flera faktorer, inklusive din fotanatomi, eventuella fotproblem du kan ha, och hur du belastar dina fötter. Men vi hoppas att vår guide ovan hjälper dig att välja rätt modell.

Vilken storlek ska jag välja?
Majoriteten av våra kunder upplever sandalerna som normala i storleken. Så har du exempelvis storlek 40 i andra sandaler så rekommenderar vi att du väljer storlek 40 i Scholl. Tänk på att du även kan mäta din fotlängd för att lättare ta reda på vilken storlek du ska välja.