• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Funq Wear Stödstrumpor

Här finner du strumpor från Funq Wear som designar funktionella och färgglada strumpor, tåstrumpor och stödstrumpor. De har strumpor i ekologisk bomull, bomullsblandningar, ull samt nylon. Funq Wear stödstrumpor har kompressionsklass 1.

- Färgglada strumpor och stödstrumpor
- Tåstrumpor
- Tåstrumpor i ull
- Calv Sleeves utan fot som passar till sandaler
- Ankelstödstrumpor
- Stay up stödstrumpor
- Stödstrumpbyxor

 

De snygga och färgglada stödstrumporna hjälper dig att öka blodcirkulationen och motverkar svullnad i benen, skapar ett bättre välbefinnande och samtidigt ger benen mer energi. Funq Wear's stödstrumpor är passande för stillasittande, resande, gravida och för dig som står och går mycket på exempelvis jobbet. Stödstrumporna är lämpliga för vardagligt bruk och kan användas varje dag. Stödstrumporna finns i olika modeller, ankelstödstrumpor, knästödstrumpor eller stödstrumpor utan fot som man kan ha till sandaler exempelvis. Här finns även stay upp stödstrumpor med fin spets högst upp på låret. Samt stödstrumpbyxor som ger lättnad för hela benet.

Funq Wear är ett svenskt premium märke inom kompressions- och stödstrumpor och har skapats för att tänja på gränserna för stödstrumpor när det gäller komfort, funktion och slitstyrka. Med alla dessa egenskaper i åtanke vid produktion spelar även modet in. Funq Wear följer modet och skapar modemedvetna och snygga stödstrumpor. Stödstrumporna är sköna att bära hela dagen, varje dag. Då strumpan ger ett behagligt stöd och är lätta att ta på.

Funq Wears stöd och kompressionsstrumpor används framförallt i förebyggande syfte och vid lindriga besvär. Idag bärs strumporna av båda gamla och unga med olika yrken. Men de flesta som använder strumporna jobbar som frisörer, vårdpersonal, restaurangpersonal, hantverkare och andra yrken där ben och fötter utsätts för hög belastning. Strumporna passar även dig som är gravid, på resande fot eller om du har problem med att ben svullnar.

Alla strumpor är också följsamma och elastiska, tack vare dess fina ribbstickning. Alla kompressions och stödstrumpor har ett graderat stöd och strumporna testas regelbundet för att säkerställa kvaliteten och kompressionen. Funq Wear arbetar mycket med förstärkningar och slitstarka garner för att strumporna ska hålla länge. Strumporna förstärkta i häl och tå samt under trampdynan. Det senaste tillskottet i produktionen är att en förstärkning för hälkappan har kommit. Vilket gör att strumporna håller ännu längre.

Kompressionsstrumpor klassindelas efter vilket tryck de har kring ankeln. Trycket anges i mmHg, millimeter kvicksilver. Funq wears kompressionsstrumpor ryms inom klass 1. Vilket är den lägsta medicinska klassen och används främst i förebyggande syfte. Exempelvis om du går eller står mycket men också om du är stillasittande vid exempelvis långa resor eller på jobbet. Strumporna är också bra, som vi har nämnt ovan bara för dig om du är gravid eller har trötthetssyndrom i benen.

För att hitta rätt storlek för din kompressionsstrumpa är det viktigt att du mäter dina ben. Ta måtten på morgonen eftersom benen kan svullna under dagen och mät där ankeln är som smalast och där vaden är som bredast. Funq Wears strumpor passar personer med både smala och kraftigare ben tack vare strumpans elasticitet som gör att stödstrumpan anpassar sig efter benens storlek. För att behålla kompressionen i stödstrumpan så tvätta gärna dina strumpor varje dag efter användning.