• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

New Feet

Det danska varumärket New Feet har utarbetat sina fotvänliga skor tillsammans med vårdpersonal och europeiska designers och tagit fram dessa smarta skor med olika lösningar som passar känsliga fötter såsom diabetesfötter eller reumatikerfötter.

Fördelar och specifikt för just New Feet skor är:

-Fokus på skor som passar de med diabetes och reumatism
-Hög komfort
-Breda skor med bred framfot
-Bra hälgrepp med stabil hälkappa
-Mjuka hudvänliga material
-Foder som andas
-Skor utan störande sömmar på insidan
-På de skor som har kardborreband kan man klippa av dem till önskad längd
-OrthoStretch, flexibel överdel. Material som töjer sig och ger plats för hallux valgus, hammartår etc
-6 mm tjock stötdämpande innersula

New Feet skor används av människor med önskan om hög komfort och önskan att förebygga komplikationer som kommer med tex diabetes, gikt, hallux valgus och hammartår. I skor från New Feet finns utrymme för individuella inlägg om man skulle behöva det. I skorna använder man sig av ett material som heter OrthoStretch som är elastiskt i alla riktningar och finns i både skinnskor och textilskor. OrthoStretch känns som en handske för dina fötter och töjer sig över kanske en hallux valgus knöl som ömmar eller ger utrymme uppåt om du har hammartå. Skor med stretch är också bra för de som har diabetes då skorna följer fotens rörelser och minimerar risken för skav och tryckskador.

De skor som har kardborreband har generösa längder på remmarna, och man kan istället klippa av dem om de blir för långa, så att man får den längd som passar en själv.

Skor från New Feet har även bra stötdämpning eftersom alla deras skor har en 6 mm stötdämpande Protektor innersula. Sulorna är uttagbara.

New Feet använder OnSteam som foder i nästan alla sina skor. Detta material har mycket goda egenskaper när det gäller fukttransport, 6 ggr högre än för skinn. Materialet ser ut och känns som skinn och dina skor känns torra då fukt absorberas väldigt snabbt.  En extra bonus är att OnSteam ej blir hårt eller krakelerar med tiden som skinn kan göra, och förblir därmed fritt från friktion och störande veck. Materialet är kromfritt och hållbart certifierat.

New Feet använder sig av olika lästgrupper när de tillverkar sina skor. Alla skor från New Feet är bredare i förhållande till modeskor så även om man tar deras smalaste modell som heter Slim så kommer man uppleva dem som rymligare i förhållande till en modeläst. De har Slim (S) som är den smalaste, Medium (M) som ligger i mitten och Wide (W) som är den bredaste lästen hos New Feet.

New Feet är måna om vår gemensamma miljö. I produktionen av New Feet skor används enbart hållbara och certifierade textilier och alla komponenter i skorna är framställda enligt EU:s standarder och miljökrav. 

-Ansvarsfull garvning av läder från EU
-Förpackningar är tillverkade av återvunnet eller återvinningsbart material
-På fabrikerna i Portugal säkerställs goda arbetsförhållanden för de anställda
-New Feet producerar i små serier och gör det kontinuerligt, för att undvika överproduktion
-New Feet skor är utformade för att vara hållbara genom att man använder material av god kvalitet utifrån och in