• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
valex-hallux-valgus-dagbandage-berkemann.jpg
valex-hallux-valgus-dagbandage-berkemann.jpg

Berkemann Valex D Hallux Valgus Dagbandage

379 kr

Storlek

Skickas inom 1-3 vardagar

  • truckFri frakt från 599 kr
  • truckHemleverans från 89 kr
  • truckRetur & bytesrätt i 14 dagar

Produktbeskrivning

Specifikationer

Recensioner

Valex D dagbandage från Berkemann, för korrigering och lindring av den snedställning av stortåbenet som orsakar hallux valgus.

Stortån täcks i Perlon, ett nylonliknande material och snedställningen korrigeras skonsamt med hjälp av en elastisk rem som går från stortåns utsida ner till hälen och runt till fotens andra sida. På fotens undersida sitter ett plattfotsbandage med en tryckplatta som hjälper till att korrigera, samtidigt som trampdynan skyddas från tryck.

Hallux valgus-knölen som uppstår på stortåns insida skyddas och avlastas med en skyddsring i skumgummi.

Antibakteriell.

Storleksguide (omkrets runt din fot):
S - 17-19 cm
M - 20-21 cm
L - 22-23 cm
XL - 24-25 cm

En förpackning innehåller ett hallux valgus-dagbandage.

Berkemanns hallux valgus-produkter lindrar obehag orsakade av den snedställning av stortåbenet som gör att en såkallad hallux valgus-knöl kan uppstå. Produkterna lindrar smärta och skyddar knölen från tryck och skav. Snedställningen kan även skonsamt korrigeras med hjälp av speciella bandage.

Berkemann ger dina fötter komfort, lindring och avlastning vid exempelvis hallux valgus, nedsjunkna förfotsvalv, plattfot och besvär med liktorn, trycksår, förhårdnader, skav och blåsor på fötterna. Berkemanns sortiment består av bandage för korrigering av hallux valgus samt för att lätta obehag som kan uppstå, förfots-bandage, skoinlägg och pelotter för nedsjunkna förfotsvalv samt hudvänliga avlastningsprodukter för trycksår, liktorn, förhårdnader samt skav och blåsor som kan uppstå vid användade av exempelvis för trånga skor.

Hallux valgus uppstår på grund av en snedställning av stortån då denna pressar sig mot de övriga tårna. Stortån kan även gå över eller under de närmsta tårna. Snedställningen av storån leder till att stortåbenet trycks utåt, och en benig knöl bildas i samband med detta på fotens insida.Hallux valgus är inte nödvändigtvis smärtsamt, men då snedställningen förändrar fotens form kan det vara svårt att hitta skor med bra passform, och smärta kan således uppstå vid bärande av obekväma eller trånga skor.