• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
nattbandage-för-hallux-valgus-berkemann.jpg
nattbandage-för-hallux-valgus-berkemann.jpg

Berkemann Valex N Hallux Valgus Nattbandage

359 kr

Storlek

Skickas inom 1-3 vardagar

  • truckFri frakt från 599 kr
  • truckHemleverans från 89 kr
  • truckRetur & bytesrätt i 14 dagar

Produktbeskrivning

Specifikationer

Recensioner

Valex N nattbandage från Berkemann, för korrigering av den snedställning av stortåbenet som orsakar hallux valgus.

Nattbandaget används under natten när foten inte ansträngs. Bandaget korrigerar snedställningen genom att fixera stortån med ett mjukt vadderat tåstöd och ett kardborreband som försiktigt pressar stortåbenet till en mer naturlig position.

Antibakteriell.

Storleksguide (skostorlek):
M - 35-40
L - 41-48

Skenan passar både höger och vänster fot.
En förpackning innehåller ett nattbandage.

Berkemanns hallux valgus-produkter lindrar obehag orsakade av den snedställning av stortåbenet som gör att en såkallad hallux valgus-knöl kan uppstå. Produkterna lindrar smärta och skyddar knölen från tryck och skav. Snedställningen kan även skonsamt korrigeras med hjälp av speciella bandage.

Berkemann ger dina fötter komfort, lindring och avlastning vid exempelvis hallux valgus, nedsjunkna förfotsvalv, plattfot och besvär med liktorn, trycksår, förhårdnader, skav och blåsor på fötterna. Berkemanns sortiment består av bandage för korrigering av hallux valgus samt för att lätta obehag som kan uppstå, förfots-bandage, skoinlägg och pelotter för nedsjunkna förfotsvalv samt hudvänliga avlastningsprodukter för trycksår, liktorn, förhårdnader samt skav och blåsor som kan uppstå vid användade av exempelvis för trånga skor.

Hallux valgus uppstår på grund av en snedställning av stortån då denna pressar sig mot de övriga tårna. Stortån kan även gå över eller under de närmsta tårna. Snedställningen av storån leder till att stortåbenet trycks utåt, och en benig knöl bildas i samband med detta på fotens insida. Hallux valgus är inte nödvändigtvis smärtsamt, men då snedställningen förändrar fotens form kan det vara svårt att hitta skor med bra passform, och smärta kan således uppstå vid bärande av obekväma eller trånga skor.