• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Blommiga stödstrumpor

Blommiga stödstrumpor är stödstrumpor i härliga och vackra blommiga mönster. Stödstrumpor i blommigt är för dig som gillar lite mer mönster och färg till din outfit. Stödstrumporna passar både till vardag, jobb som fest.

De blommiga stödstrumporna har en kompressionsklass 1 (15-21 mmHg) och passar dig perfekt som står och går mycket på jobb eller har ett arbete där dina ben och fötter belastas mycket. Kompressionsstrumporna, som de också kallas passar även till längre resor, där man sitter ned mycket eller för dig som är gravid. Stödstrumporna passar även dig som har dålig blodcirkulation, besvär med åderbråck eller för dig som har problem med ömma, svullna, trötta ben och fötter.

Även om du inte har besvär med trötthetskänsla i ben och fötter så kan du använda stödstrumpor för att ge dig själv lite vardagslyx. Eftersom stödstrumpor och kompressionsstrumpor ger dig en lätt och behaglig massagekänsla i både ben och fötter.

Hos oss hittar du blommiga stödstrumpor från flera olika välkända varumärken, i olika material där du kan välja fritt i flera olika tjusiga blomstermönster. Vi på Minfot.se tycke att vardagliga nödvändigheter, som exempelvis kompressions- och stödstrumpor blir lite roligare men också lättare att använda om de är färgglada, fina och bekväma. 

STÖDSTRUMPORS OLIKA KLASSER

KOMPRESSIONSKLASS 1 – 15-21 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 2 – 23-32 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 3 – 34-46 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 4 – 49 – och högre mmHg

I vårt sortiment så hittar du stödstrumpor i mild kompression, i klass 1 och i klass 2. Då stödstrumpor i kompressionsklass 2 har en högre och kraftigare kompression rekommenderar vi att rådfråga din läkare innan du använder kompressionsstrumpor i klass 2. Stödstrumpor i högre klass än 2 ska alltid specialbeställdas inom vården och ska endast användas om det rekommenderas av läkare.

VÄLJ RÄTT STORLEK PÅ STÖDSTRUMPOR

Alla stödstrumpor har olika storleksangivelser och storleksguider. Men generellt så är det tre mått du behöver för att få fram rätt mått på dina stödstrumpor. 

När du ska välja storlek på stödstrumpor behöver du, förutom din skostorlek, även veta vad du har för ankel- och vadmått. Använd ett måttband för att mäta omkretsen, och ta måtten direkt när du vaknar på morgonen, innan benen hunnit svullna. Mät runt ankeln där den är som smalast och vaden där den är som bredast. Om du ska köpa stödstrumpbyxor eller stay-ups behöver du även mäta låret där det är som bredast.