Färgglada & mönstrade stödstrumpor hos Minfot.se

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
 
Priser inkl. moms
VISAR 1-4 (94)1 2 3 ... 24 Sista 100 per sida

Färgglada & mönstrade stödstrumpor

Färgglada och mönstrade stödstrumpor med kompression som ökar din blodcirkulation. Färgglada stödstrumpor gör vardagen lite roligare. Vi på Minfot.se tycker att vardagliga nödvändigheter som stödstrumpor blir roligare om de färgglada, fina och bekväma. Stödstrumpor ökar blodcirkulationen i benen och motverkar svullna, trötta och ömma ben samt kan både förebygga och lindra åderbråck. Hos oss kan du välja mellan flera härliga färger och mönster.

Stödstrumpor som även kallas kompressionsstrumpor är ett klädesplagg som motverkar svullnader i benen, skapar ett bättre välbefinnande och samtidigt ger dina ben mer energi. Stödstrumpor är perfekt för dig som har ett jobb där du har mycket belastning på dina ben och får trötta fötter. Nedan kan du se flera snygga, roliga stödstrumpor med härliga färger och mönster.

Oavsett vilket jobb du har, hur din vardag ser ut eller vilket besvär du har, så har vi stödstrumpan för dig. Stödstrumpor kan du använda av flera olika anledningar, exempelvis under flygresor, om du är gravid eller har åderbrock. Vi erbjuder även kompressionsstrumpor som kan användas vid fysiskt aktivitet. Strumporna har en effektiv effekt vid träning och återhämtning.

Anledningen till att stödstrumpor ger dig ett bättre välbefinnande och ger en bättre känsla i fötter och ben är på grund av strumpornas graderande stöd. Kompressionen som finns i stödstrumporna gör att blodcirkulationen ökar, vilket gör att benen stimuleras och samtidigt motverkar svullna ben. 

STÖDSTRUMPORS OLIKA KLASSER

KOMPRESSIONSKLASS 1 – 15-21 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 2 – 23-32 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 3 – 34-46 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 4 – 49 – och högre mmHg

I vårt sortiment så hittar du stödstrumpor i mild kompression, i klass 1 och i klass 2. Då stödstrumpor i kompressionsklass 2 har en högre och kraftigare kompression rekommenderar vi att rådfråga din läkare innan du använder kompressionsstrumpor i klass 2. Stödstrumpor i högre klass än 2 ska alltid specialbeställdas inom vården och ska endast användas om det rekommenderas av läkare.

VÄLJ RÄTT STORLEK PÅ STÖDSTRUMPOR

Alla stödstrumpor har olika storleksangivelser och storleksguider. Men generellt så är det tre mått du behöver för att få fram rätt mått på dina stödstrumpor. 

När du ska välja storlek på stödstrumpor behöver du, förutom din skostorlek, även veta vad du har för ankel- och vadmått. Använd ett måttband för att mäta omkretsen, och ta måtten direkt när du vaknar på morgonen, innan benen hunnit svullna. Mät runt ankeln där den är som smalast och vaden där den är som bredast. Om du ska köpa stödstrumpbyxor eller stay-ups behöver du även mäta låret där det är som bredast.