• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Stödstrumpbyxor

Stödstrumpbyxor är strumpbyxor med kompressionsklass 1 som ger dig, dina ben och fötter ett bättre välbefinnande. Stödstrumpbyxorna ökar blodcirkulationen och motverkar att benen och fötterna blir svullna, trötta och ömma.

Stödstrumpbyxor rekommenderas att använda om man har besvär med dålig blodcirkulation, åderbråck, blodproppar och klaffsvikt. Stödstrumpornas kompression gör att de ökar blodcirkulationen, vilket tar bort känslan av trötta, svullna, ömma ben och fötter samtidigt som de ökar blodcirkulationen i benen.

Stödstrumpbyxorna i vårt sortiment finns i nylon i olika färger, både i den klassiska färgen svart, som passar till det mesta. Eller som hudfärgade i olika hudtoner, beroende på vilken ton som passar just dig. Stödstrumpbyxorna finns också i härliga färger, för dig som gillar färgglada kläder eller vill ge din outfit det där lilla extra.

Stödstrumpbyxornas material gör att de känns tunna, bekväma och behagliga mot huden samtidigt som de ger en känsla av lyx och komfort. Stödstrumporna kan användas till vardagen, på jobbet eller för andra tillfällen du vill vara extra fin.

I vårt sortiment finns även stödstrumpbyxor som är speciellt anpassade för gravida. Stödstrumporna från Mabs har en avtagande kompression från knät och uppåt, vilket ökar blodcirkulationen och lindrar svullna, trötthet och åderbråck.

STÖDSTRUMPORS OLIKA KLASSER

KOMPRESSIONSKLASS 1 – 15-21 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 2 – 23-32 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 3 – 34-46 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 4 – 49 – och högre mmHg

I vårt sortiment så hittar du stödstrumpor i mild kompression, i klass 1 och i klass 2. Då stödstrumpor i kompressionsklass 2 har en högre och kraftigare kompression rekommenderar vi att rådfråga din läkare innan du använder kompressionsstrumpor i klass 2. Stödstrumpor i högre klass än 2 ska alltid specialbeställdas inom vården och ska endast användas om det rekommenderas av läkare.

VÄLJ RÄTT STORLEK PÅ STÖDSTRUMPBYXOR 

Att veta vilken storlek man ska ha i stödstrumpor kan upplevas som krångligt och svårt. För att stödstrumpbyxor ska passa just dig och din passform finns det fyra olika mått som du bör utgå från. För att det ska bli rätt är det även viktigt att måtten tas direkt på morgonen, innan dina ben och fötter har svullnat. Mät din ankel där den är som smalast, din vad där den är som bredast, ditt omfång på låret och din skostorlek. Med dessa mått och din skostorlek så kan du se vilken storlek som passar just dig. Du ser vilken storlek på stödstrumporna som passar dig genom att läsa stödstrumpbyxornas storleksguide. 

4 produkter

4 produkter

Du har sett 4 av 4 produkter

Vanliga frågor

Stödstrumpbyxor rekommenderas att använda om man har besvär med dålig blodcirkulation, åderbråck, blodproppar och klaffsvikt. Stödstrumpornas kompression gör att de ökar blodcirkulationen, vilket tar bort känslan av trötta, svullna, ömma ben och fötter samtidigt som de ökar blodcirkulationen i benen. Men stödstrumpbyxorna har även blivit populära att använda som lite ”finare stödstrumpor” till festliga tillfällen. På denna sidan kan du se alla våra stödstrumpbyxor.  

Kompressionsklasser används i stödstrumpor och i kompressionsstrumpor. Kompressionsklasserna avser stödstrumpornas tryck som anges i millimeter kvicksilver (mmHg). Kompressionstrycket är graderat, vilket innebär att högsta trycket (100%) gäller vid ankeln och sedan avtar det i riktning mot hjärtat (70% vid vaden och 40 % vid knäet). Trycket delas därefter in enligt klass 1 och klass 2. 

Klass 1 är en mildare kompressionsklass och är den vanligaste kompressionsklassen. Medans klass 2 är en hårdare kompression (tryck). Stödstrumpor med kompressionsklass två har kompression 23-32 mmHg, vilket är den officiella standarden för kompressionsstrumpor i klass 2. Strumporna rekommenderas bland annat efter operationer för venös insufficiens, besvär med åderbråck, lymfödem, dålig blodcirkulation, blodpropp, eller besvärliga trötthetssyndrom i benen. 

Då kompressionsstrumpor i kompressionsklass 2 har en högre och kraftigare kompression rekommenderar vi att rådfråga din läkare innan du använder kompressionsstrumpor i klass 2. Men beroende på vilken kompressionsklass just du behöver så kan du köpa både klass 1, och klass 2 hos oss. 

Här kan du se alla stödstrumpor med kompressionsklass 1 och här kan du se alla stödstrumpor i kompressionsklass 2

Om du vill ha en mildare kompression, som har en lägre kompressionsklass än 1 så kan du klicka här.

Ja, det finns stödstrumpbyxor som är anpassade för gravida och är designade med flexibla zoner som anpassar sig efter den växande magen. Du kan se alla stödstrumpbyxor som passar gravida här.