• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Stödstrumpor med kompressionsklass 1

Stödstrumpor i kompressionsklass 1 som ökar ditt välbefinnande, lindrar besvär i samband med trötthetskänsla i ben och fötter, åderbråck och dålig blodcirkulation.

STÖDSTRUMPORS OLIKA KLASSER

KOMPRESSIONSKLASS 1 – 15-21 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 2 – 23-32 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 3 – 34-46 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 4 – 49 – och högre mmHg

I vårt sortiment så hittar du stödstrumpor i mild kompression, i klass 1 och i klass 2. Då stödstrumpor i kompressionsklass 2 har en högre och kraftigare kompression rekommenderar vi att rådfråga din läkare innan du använder kompressionsstrumpor i klass 2. Stödstrumpor i högre klass än 2 ska alltid specialbeställdas inom vården och ska endast användas om det rekommenderas av läkare.

GUIDE FÖR ATT VÄLJA RÄTT STORLEK PÅ STÖDSTRUMPOR

När det kommer till att välja rätt storlek på stödstrumpor är det viktigt att ha kännedom om olika storleksangivelser och storleksguider.

Generellt sett finns det tre viktiga mått att ta hänsyn till för att hitta rätt storlek för dina stödstrumpor. För att välja rätt storlekl behöver du inte bara känna till din skostorlek, utan även dina ankel- och vadomfång.

Ta hjälp av ett måttband och mät omkretsen direkt på morgonen, innan benen hunnit svullna. Mät runt ankeln där den är som smalast och runt vaden där den är som bredast. Om du planerar att köpa stödstrumpbyxor eller stay-ups bör du även mäta omkretsen på låret där det är som bredast. 

Stödstrumpor kan användas utav alla men har även blivit ett populärt plagg för de som har venösa besvär, åderbråck eller har besvär med trötthetskänsla och motverkar tunga, svullna ben.

Stödstrumpor med klass 1 minskar även risken att drabbas utav blodproppar i benen och kan även lindra besvär i samband med klaffsvikt.

Du kan använda stödstrumporna på jobbet, hemma, under flygresan eller andra långa bilresor. Du som är gravid kan även använda stödstrumpor i kompressionsklass 1, för att förbättra kroppens förmåga att levra blod under graviditeten.

Oavsett vilket yrke du har, eller hur gammal du är, eller vilket fotproblem eller besvär du har så kan du använda stödstrumpor i kompressionsklass 1 för att förbättra din hälsa, gynna blodcirkulationen och ge hela kroppen ett bättre välbefinnande. 

131 produkter

131 produkter

Du har sett 36 av 131 produkter