• Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Fri frakt från 599kr
  • Säker betalning via Klarna
  • Öppet köp i 14 dagar

Klass 1

Stödstrumpor i kompressionsklass 1 som ökar ditt välbefinnande, lindrar besvär i samband med trötthetskänsla i ben och fötter, åderbråck och dålig blodcirkulation.

STÖDSTRUMPORS OLIKA KLASSER

KOMPRESSIONSKLASS 1 – 15-21 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 2 – 23-32 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 3 – 34-46 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 4 – 49 – och högre mmHg

I vårt sortiment så hittar du stödstrumpor i mild kompression, i klass 1 och i klass 2. Då stödstrumpor i kompressionsklass 2 har en högre och kraftigare kompression rekommenderar vi att rådfråga din läkare innan du använder kompressionsstrumpor i klass 2. Stödstrumpor i högre klass än 2 ska alltid specialbeställdas inom vården och ska endast användas om det rekommenderas av läkare.

VÄLJ RÄTT STORLEK PÅ STÖDSTRUMPOR

Alla stödstrumpor har olika storleksangivelser och storleksguider. Men generellt så är det tre mått du behöver för att få fram rätt mått på dina stödstrumpor. 

När du ska välja storlek på stödstrumpor behöver du, förutom din skostorlek, även veta vad du har för ankel- och vadmått. Använd ett måttband för att mäta omkretsen, och ta måtten direkt när du vaknar på morgonen, innan benen hunnit svullna. Mät runt ankeln där den är som smalast och vaden där den är som bredast. Om du ska köpa stödstrumpbyxor eller stay-ups behöver du även mäta låret där det är som bredast.

Stödstrumpor kan användas utav alla men har även blivit ett populärt plagg för de som har venösa besvär, åderbråck eller har besvär med trötthetskänsla och motverkar tunga, svullna ben.

Stödstrumpor med klass 1 minskar även risken att drabbas utav blodproppar i benen och kan även lindra besvär i samband med klaffsvikt.

Du kan använda stödstrumporna på jobbet, hemma, under flygresan eller andra långa bilresor. Du som är gravid kan även använda stödstrumpor i kompressionsklass 1, för att förbättra kroppens förmåga att levra blod under graviditeten.

Oavsett vilket yrke du har, eller hur gammal du är, eller vilket fotproblem eller besvär du har så kan du använda stödstrumpor i kompressionsklass 1 för att förbättra din hälsa, gynna blodcirkulationen och ge hela kroppen ett bättre välbefinnande. 

141 produkter

141 produkter