• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Stay-up stödstrumpor

Stödstrumpor i stay-ups är stödstrumpor som har kompressionsklass 1 (15-21 mmHg). Stay up stödstrumpor passar sig som behöver ett behagligt stöd och tryck över knäet men som inte vill eller kan använda stödstrumpbyxor.

Stödstrumporna är tunna, bekväma och följsamma. Vilket ger dina fötter och ben ett behagligt stöd och komfort samtidigt som de ger en känsla av lyx. Stödstrumporna sitter behagligt kvar på låret med en silikontopp som gör att strumporna sitter kvar utan att glida ner.

Stay-up stödstrumpor passar även dig som vill ha en stilren, klassisk och diskret stödstrumpa som helt enkelt inte syns och ser ut som en vanliga stay-up. Stödstrumporna finns i rena och klassiska designs, antingen som svarta eller hudfärgade i olika hudtoner.

Stödstrumpor som stay-up är en beprövad och väldokumenterad metod för att öka blodcirkulationen i benen, motverka trötta ben och svullna fötter. Tidigare har stödstrumpor, eller kompressionsstrumpor som de även kallas varit förknippat med behandling av olika besvär som främst drabbar äldre människor. Men under den senaste tiden har stödstrumpor blivit ett populärt klädesplagg bland alla åldrar. Anledningen är att det har visat sig att ha en förebyggande effekt mot åderbråck, blodproppar och klaffsvikt.

Stödstrumpor har även blivit ett populärt plagg inom yrken där benen utsätts för mycket belastning, som exempelvis inom vården. Men också hos gravida som använder stödstrumpor för att slippa ömma, trötta, svullna ben och fötter.