Stödstrumpor med mild kompression hos Minfot.se

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
 
Priser inkl. moms
VISAR 1-4 (13)1 2 3 4 Sista 100 per sida

Stödstrumpor med mild kompression

Stödstrumpor i mild kompression är stödstrumpor som har en lägre kompressionsklass än kompressionsklass 1 (15-21 mmHg). Därför är stödstrumpor passande för dig som vill ha stödstrumpor med ett lättare stöd och tryck.

STÖDSTRUMPOR MED MILD KOMPRESSION
Stödstrumpor med mild kompression har samma funktion som stödstrumpor i andra klasser. Stödstrumporna har en kompressionsteknologi som är max i 14 mmHg som är placerat runt ankeln som bidrar till att öka blodcirkulationen i ben och fötter.

I vårt sortiment så hittar du stödstrumpor i mild kompression, i klass 1 och i klass 2. Då stödstrumpor i kompressionsklass 2 har en högre och kraftigare kompression rekommenderar vi att rådfråga din läkare innan du använder kompressionsstrumpor i klass 2. Stödstrumpor i högre klass än 2 ska alltid specialbeställdas inom vården och ska endast användas om det rekommenderas av läkare.

STÖDSTRUMPORS OLIKA KLASSER

KOMPRESSIONSKLASS 1 – 15-21 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 2 – 23-32 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 3 – 34-46 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 4 – 49 – och högre mmHg

Stödstrumpor med mild kompression kan användas av alla, för dig som behöver öka blodcirkulationen och motverka svullna, ömma och trötta fötter och ben. Eller för dig som är gravid, är stillasittande eller för dig som går och står mycket på jobbet.

VÄLJ RÄTT STORLEK PÅ STÖDSTRUMPOR MED MILD KOMPRESSION

Alla stödstrumpor har olika storleksangivelser och storleksguider. Men generellt så är det tre mått du behöver för att få fram rätt mått på sina stödstrumpor.

När du ska välja storlek på stödstrumpor behöver du, förutom din skostorlek, även veta vad du har för ankel- och vadmått. Använd ett måttband för att mäta omkretsen, och ta måtten direkt när du vaknar på morgonen, innan benen hunnit svullna. Mät runt ankeln där den är som smalast och vaden där den är som bredast. Om du ska köpa stödstrumpbyxor eller stay-ups behöver du även mäta låret där det är som bredast.