• Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Fri frakt från 599kr
  • Säker betalning via Klarna
  • Öppet köp i 14 dagar

Klass 2

Stödstrumpor i klass 2 är stödstrumpor som har kompressionsklass 2 mellan 23-32 mmHg.

Stödstrumpor i klass 2 har en högre och kraftigare kompressionsklass än stödstrumpor i kompressionsklass 1. Stödstrumpor i klass 2 ska endast användas om din läkare har ordinerat det. Stödstrumpor i klass 2 kan rekommenderas av sjukvården att använda för att behandla, eller förebygga olika problem som åderbråck, lymfödem, dålig blodcirkulation, blodpropp, eller besvärliga trötthetssyndrom i benen.

Men stödstrumpor i klass 2 är även något sjukvården kan ordinera efter operationer. Om du skulle behöva stödstrumpor i högre klass än 2 ska du vända dig till vården. Stödstrumpor i högre klass än 2 ska alltid specialbeställdas inom vården och ska endast användas om det rekommenderas av läkare. 

STÖDSTRUMPOR KLASS 2

Stödstrumpor i klass 2 har en kompressionsteknologi (mmHg) med ett tryck som går från ankeln, där trycker är från 23-32 mmHg.

Stödstrumpor i klass 2 finns både med och utan tår, i klassisk knälängd och som stay-up beroende på vad du behöver.

VÄLJ RÄTT STORLEK PÅ STÖDSTRUMPOR I KLASS 2

Alla stödstrumpor har olika storleksangivelser och storleksguider. Men generellt så är det tre mått du behöver för att få fram rätt mått på dina stödstrumpor.

När du ska välja storlek på stödstrumpor behöver du, förutom din skostorlek, även veta vad du har för ankel- och vadmått. Använd ett måttband för att mäta omkretsen, och ta måtten direkt när du vaknar på morgonen, innan benen hunnit svullna. Mät runt ankeln där den är som smalast och vaden där den är som bredast.

Om du ska köpa stödstrumpbyxor eller stay-ups behöver du även mäta låret där det är som bredast

4 produkter