Stödstrumpor Klass 2

Stödstrumpor i klass 2 är stödstrumpor som har kompressionsklass 2 mellan 23-32 mmHg.

Stödstrumpor i klass 2 har en högre och kraftigare kompressionsklass än stödstrumpor i kompressionsklass 1. Stödstrumpor i klass 2 ska endast användas om din läkare har ordinerat det. Stödstrumpor i klass 2 kan rekommenderas av sjukvården att använda för att behandla, eller förebygga olika problem som åderbråck, lymfödem, dålig blodcirkulation, blodpropp, eller besvärliga trötthetssyndrom i benen.

Men stödstrumpor i klass 2 är även något sjukvården kan ordinera efter operationer. Om du skulle behöva stödstrumpor i högre klass än 2 ska du vända dig till vården. Stödstrumpor i högre klass än 2 ska alltid specialbeställdas inom vården och ska endast användas om det rekommenderas av läkare. 

STÖDSTRUMPOR KLASS 2

Stödstrumpor i klass 2 har en kompressionsteknologi (mmHg) med ett tryck som går från ankeln, där trycker är från 23-32 mmHg.

Stödstrumpor i klass 2 finns både med och utan tår, i klassisk knälängd och som stay-up beroende på vad du behöver.

Hitta rätt storlek för stödstrumpor i klass 2

Stödstrumpor i klass 2 har olika storleksangivelser och storleksguider beroende på varumärke.  Generellt sett behöver du tre mått för att hitta rätt storlek för dina stödstrumpor. För att välja storlek på stödstrumpor behöver du utöver din skostorlek även veta dina ankel- och vadmått.

Använd ett måttband för att mäta omkretsen och ta mätningarna direkt på morgonen, innan benen har hunnit svullna. Mät runt ankeln där den är som smalast och runt vaden där den är som bredast. Om du planerar att köpa stödstrumpbyxor eller stay-ups behöver du också mäta omkretsen på låret där det är som bredast.