• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Stödstrumpor Klass 2

Stödstrumpor i klass 2 är stödstrumpor som har kompressionsklass 2 mellan 23-32 mmHg.

Stödstrumporna i denna kompressionsklass har en högre och kraftigare kompression än stödstrumpor i kompressionsklass 1. Därför ska dessa typer av strumpor endast användas om din läkare har ordinerat det. Stödstrumporna kan rekommenderas av sjukvården att använda för att behandla, eller förebygga olika problem som åderbråck, lymfödem, dålig blodcirkulation, blodpropp, eller besvärliga trötthetssyndrom i benen.

Denna typ av stödstrumpor är även något sjukvården kan ordinera efter operationer. Om du skulle behöva strumpor i högre klass än 2 ska du vända dig till vården. Stödstrumpor i högre klass än 2 ska alltid specialbeställdas inom vården och ska endast användas om det rekommenderas av läkare. 

STÖDSTRUMPOR KLASS 2

Stödstrumpor i klass 2 har en graderad kompressionsteknologi (mmHg) med ett tryck som går från ankeln, där trycker är från 23-32 mmHg. Strumporna finns både med och utan tår, i klassisk knälängd och som stay-ups beroende på vad du behöver.

Hitta rätt storlek för stödstrumpor i klass 2

Stödstrumpor i klass 2 har olika storleksangivelser och storleksguider beroende på varumärke.  Generellt sett behöver du tre mått för att hitta rätt storlek: ditt vadmått, ankelmått och skostorlek. Använd ett måttband för att mäta omkretsen och genomför mätningarna tidigt på morgonen, före eventuell svullnad i benen. Mät runt ankeln där den är som smalast och runt vaden där den är som bredast. Om du överväger att köpa stödstrumpbyxor eller stay-ups, bör du också mäta omkretsen på låret där det är som bredast.