• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Randiga stödstrumpor

Randiga stödstrumpor är stödstrumpor som ger nytt liv till trötta ben och motverka svullna fötter. Stödstrumporna ökar din blodcirkulation och tar bort känslan av ömmande, trötta ben och fötter. Förutom att ge en bättre blodcirkulation så kan stödstrumpor även lindra och förebygga uppkomsten av åderbråck.

Randiga stödstrumpor passar både sig som vill ha en stilren och enkel look, eller för dig som vill ha något mer färggladd. Ränder tillhör ett av världens äldsta mönster och betraktas ofta som ett starkt, tidlöst och klassiskt mönster.

Randiga stödstrumpor kan användas på jobbet, i hemmet eller på fritiden. Stödstrumporna passar även till längre bil – och flygresor, där man sitter ner mycket. Stödstrumpor kan även användas av dig som är gravid, Stödstrumpor för gravida är nämligen skapade för att förbättra kroppens förmåga att levra blod under hela graviditeten. Majoriteten utav de som blir gravida märker att deras ben svullnar, att fötterna blir trötta och att man får besvär med åderbråck. Genom att exempelvis använda randiga stödstrumpor så lindrar man och behandlar sina besvär.

Men stödstrumpor har även blivit klädesplagget som används i ett förebyggande syfte, för att undvika trötta ben, ömma fötter och minska risken för att drabbas utav åderbråck. 

STÖDSTRUMPORS OLIKA KLASSER

KOMPRESSIONSKLASS 1 – 15-21 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 2 – 23-32 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 3 – 34-46 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 4 – 49 – och högre mmHg

I vårt sortiment så hittar du stödstrumpor i mild kompression, i klass 1 och i klass 2. Då stödstrumpor i kompressionsklass 2 har en högre och kraftigare kompression rekommenderar vi att rådfråga din läkare innan du använder kompressionsstrumpor i klass 2. Stödstrumpor i högre klass än 2 ska alltid specialbeställdas inom vården och ska endast användas om det rekommenderas av läkare.

VÄLJ RÄTT STORLEK PÅ STÖDSTRUMPOR

Alla stödstrumpor har olika storleksangivelser och storleksguider. Men generellt så är det tre mått du behöver för att få fram rätt mått på dina stödstrumpor. 

När du ska välja storlek på stödstrumpor behöver du, förutom din skostorlek, även veta vad du har för ankel- och vadmått. Använd ett måttband för att mäta omkretsen, och ta måtten direkt när du vaknar på morgonen, innan benen hunnit svullna. Mät runt ankeln där den är som smalast och vaden där den är som bredast. Om du ska köpa stödstrumpbyxor eller stay-ups behöver du även mäta låret där det är som bredast.