• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Korta kompressionsstrumpor

Att använda korta kompressionsstrumpor är perfekt för den som har besvär med lindrig svullnad, åderbråck eller trötta fötter. Även låga kompressionsstrumpor ger effekt och behaglig komfort genom att förbättra blodcirkulationen.

De är passande för både kvinnor och män och är ett enkelt sätt att bibehålla energi i fötterna under exempelvis långa dagar på jobbet när du är stillasittande eller stillastående under längre stunder och musklerna inte får en chans att aktiveras på samma sätt som när du rör dig. 

Korta kompressionsstrumpor ser ut precis som vilka strumpor som helst - med den stora skillnaden att de har flera hälsofördelar. Genom att applicera ett tryck kring ankeln gynnas blodcirkulationen vilket i sin tur hjälper till att både förebygga och lindra tyngdkänsla, trötthet och svullnad i fötterna. Har du lättare eller lindriga besvär med åderbråck eller antydan till åderbråck är kompressionsstrumpor även med låga skaft fördelaktigt att använda eftersom kompressionen ger stöd till venerna och förhindrar dem från att vidga sig.

Att välja låga strumpor med kompression kan vara ett bra alternativ för dig som gärna vill nyttja kompressionseffekten men som inte riktigt tycker om känslan av klassiska knähöga varianter. De passar också bra för promenad, motion och träning och hjälper dig att känna dig pigg i steget.

Vid sportaktiviteter kan det kännas skönt med ett par korta kompressionsstrumpor för att maximera komforten och förhindra överbelastning. Strumporna gör att du får en mer stabil och energirik känsla i fötterna och de kan även hjälpa till att påskynda återhämtningen.

0 produkter