• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Bauerfeind

Här finner du medicintekniska skoinlägg, sulor och ortoser från Bauerfeind.

Visst har du någon gång känt ett obehag, i form av lite ont i knät, en ond känsla i höften eller till och med ont i foten när du ska utföra en aktivitet. I Bauerfeind sortiment kan du hitta produkter som är utvecklade för att hjälpa dig att återfå din rörlighet.

Varje produkt är uppbyggd med intentionen att hjälpa samt lindra de flesta skador och besvär. Vilket även ska kännas när du bär dem. Med de framtagna innovativa egenskaperna och teknologierna, där varje del ska fylla en funktion, ska du kunna leva ett så aktivt och smärtfritt liv som möjligt.

- Håller för att användas
-Tysk kvalité
- Effektivitet
- Komfort
- Funktionalitet
- Anatomiskt utformade
- Ergonomiskt avlastande

Företaget Bauerfeind grundades 1929 med målet att ständigt hitta moderna lösningar, inom olika hjälpes-områden, oavsett om det är en strumpa, ett bandage eller en ortos. Med en fingertoppkänsla tillverkas alla produkterna, i Tyskland, och dels för hand för att kunna leverera högkvalitativa produkter inom ortopediområdet. Deras produkter har en beprövad tillverkningsteknik med styrkan av innovation för att tillhandahålla de främsta produkterna i branschen. Med ett flertal led av genomtänkta kontroller och tester av olika faktorer, idrottsskador och ständiga samarbeten med olika elitidrottare som grund. Kan de säkerställa att alla produkter håller en hög kvalitet som bidrar till goda resultat. De har hjälpt flera skadedrabbade idrottsmän och även motionärer igenom allt från vardagliga problem till entusiasm inom idrotten.

- Lindra besvär med ryggrad, knä och höftled som är statiskt betingande.
- Hallux Valgus
- Benhinneinflammation
- Hammartå
- Hopparknä
- Hälseneinflammation
- Hälsporre och hälsmärta
- Instabil fotled
- Känsliga fötter
- Mortons syndrom
- Nedsjunket förfotsvalv och plattfot
- Pronation och Supination
- Stukad fot
- Uttrampad hälkudde
- Ömma trampdynor, framfotssmärta
- Ömma och trötta fötter

Kroppens olika delar och organ utsätt dagligen för olika moment av aktiviteter. Där flertalet av de vanligaste besvären kan associeras med både knä och fötterna. Knät är en av kroppens största leder som förbinder låret med underbenet som ska tåla stora belastningar. Smärta i knät kan därför bero på många olika faktorer som uppstår av flera olika anledningar.

De mest förekommande orsakerna till knäsmärta är hopparknä, Schlatterknä, löparknä, knäartros, pfss (patellofemoralt smärtsyndrom), meniskskada, broskskada i knät, främre knäsmärta, korsbandsskada och skada på det inre eller yttre ligamentet. Vissa tillstånd läker ut av sig själva och andra kan behöva längre vård, behandling eller stöttning med hjälp av avlastande skydd. Även fötterna belastas och att ha problem med fötterna är aldrig kul. Smärta i fötterna kan bero på många bakomliggande orsaker och i de flesta fall behövs inga större behandlingar.

Några av de vanligaste besvären är allt från förhårdnader och självsprickor och fotsvett till ont under hälen, framfoten, ont i leder och senorna. För att själv kunna lindra besvären kan du komplettera med olika produkter som hjälper dig i din vardagliga aktivitet.

Besvären kan yttra sig på många olika sätt och i Bauerfeind gedigna produktsortiment kan du hitta bland annat:

Bauerfeinds ortoser och aktivitetsstöd ger ett stabiliserat samt avlastande skydd och hjälper dig som har besvärmed exempelvis ledbandsskador, stukning, instabilitet eller för dig som bara behöver stabilisera fotleden. Inom produktsegmentet ortoser och aktivitetsstöd finns bland annat knäskydden GenuTrain samt GenuPoint. GenuTrain avlastar och stabiliserar knäleden medan GenuPoint ger avlastning runt knäskålen och håller knät stabilt vid t.ex. förbyggande av Shlatterskada eller hopparknä.

Bauerfeinds inlägg och fotledsstöd kan lindra och hjälpa dig med alla tänkbara problem med fötterna såsom t.ex. Hallux Valgus eller hälsporre.Läs mer om Hallux Valgus HÄR eller hälsporre HÄR. Inom produktsegmentet fotledsstöd finns bland annat MalleoTrain och AchilloTrain. MalleoTrain underlättar vid lättare skador och skyddar mot stukning i sidled samt AchilloTrain är en ortos för avlastning av akillessenan.

Bauerfeinds stödstrumpor och kompressionsstrumpor som ger avlastning och lindrar vid venösa problem som kan uppstå bland annat i stillasittande jobb, långa flygresor, graviditet etcetera. Strumporna finns i flera färger och utföranden beroende på vilket ändamål man än tar sig för. Med Bauerfeinds långa erfarenhet av tyska högkvalitativa produkter med målet att kontinuerligt förbättra produkterna kan du öka förutsättningarna för en god hälsa.