• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Vad symbolen "jordglob" betyder för oss
minfot

Vad symbolen "jordglob" betyder för oss

Vi på Minfot värnar om vår planet och miljön, och det är något som vi försöker eftersträva när vi producerar våra egna produkter.

På vår sida använder vi oss av olika symboler på produkter, för att visa deras egenskaper. En av dessa symboler är en jordglob. Denna symbol står för att produkten har ett hållbarhetstänk. Vilket innebär att produkten är tillverkad med vår planet och miljö i åtanke. I produktionen så vill vi lägga fokus på innovation, kvalité och hållbara material. Nedan så kan du läsa mer om några exempel på hur våra egna produkter har producerats med detta tänk.

Våra produkter produceras runt om i hela världen, men vi försöker hålla produktionen för våra produkter så ”nära oss som möjligt” därför har vi produktion runt om i Europa exempelvis Portugal och Spanien. Men vi har även en del av vår produktion i Sverige. Om du vill se våra produkter som är producerade i Sverige så kan du leta efter produkter som har Sveriges flagga som symbol.

Olika sätt vi jobbar med hållbarhet i produktion


- Solenergi | På våra Minfot stödstrumpor så kan du läsa att stödstrumporna är tillverkade med stöd från solenergi. Detta innebär att fabriken har en egen solcellsanläggning och att produktionens bränsle och utsläpp minskar.

- FCS-certifierade förpackningar | Majoriteten av våra förpackningar är FSC-certifierade, vilket står för Forest Stewardship Council. Detta är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

När vi har tagit fram våra förpackningar för våra produkter så har vi även ett miljötänk. Vi är stolta över att kunna erbjuda banderoller som är speciellt anpassade för varje enskild produkt. Detta innebär att vi kan minskar mängden material som används i varje förpackning och på så sätt bidra till att spara på både resurser och miljö. Vi strävar alltid efter att hitta nya sätt att minska vår miljöpåverkan och att använda så hållbara material som möjligt, och våra anpassade banderoller är ett exempel på detta.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Symbolförklaring/minfot-strumpor.jpg
OEKO-TEX® 100-certifierade | Våra strumpor, tåstrumpor och stödstrumpor är OEKO-TEX® 100-certifierade. Om en produkt är OEKO-TEX® 100-certifierad innebär det att produktens material har genomgått en omfattande testprocess och uppfyller specifika krav på kemikalier och utsläppsnivåer. Certifieringen garanterar att produkten inte innehåller farliga ämnen som kan skada människors hälsa eller miljön.

OEKO-TEX® är en internationell organisation som har utvecklat standarden för att minska riskerna med kemikalier i textilprodukter och andra material. Certifieringen är uppdelad i flera olika produktklasser beroende på produkten och dess användningsområde. OEKO-TEX® 100-certifieringen gäller för produkter som används nära kroppen.

- SGS | I vårt sortiment hittar du även strumpor som är SGS-godkända. SGS står för Société Générale de Surveillance och är ett globalt företag som erbjuder inspektion, kontroll, analys och certifieringstjänster. När strumpor är SGS-godkänd betyder det att de har testats av SGS och uppfyller deras standarder för kvalitet, säkerhet och prestanda. SGS-godkännandet innebär att produkten har passerat omfattande tester och uppfyller de krav som ställs på bland annat material, hållbarhet och kemikalier. Detta kan inkludera tester för skadliga ämnen, hållbarhet, färgäkthet, tvätt- och torktålighet med mera. SGS-godkännandet är en oberoende tredjepartsverifiering som ger konsumenter förtroende för produkten och dess kvalitet.


Återvunna material


Vi på Minfot har en stark ambition att minimera vår påverkan på miljön genom att använda så hållbara material som möjligt i våra produkter. Vi strävar alltid efter att använda återvunna material när det är möjligt, och försöker alltid hitta innovativa sätt att minska mängden avfall som genereras i vår produktion. Nedan så kan du läsa mer om några exempel på återvunna produkter i vår egen produktion.

STÖDSTRUMPOR
-RECOVER® bomull | I en modell vi säljer så finns RECOVER® bomull. En unik process där man omvandlar textilavfall till hållbara, återvunna fiber utan att tillsätta lösningsmedel eller vatten.

-Återvunnen elastan | I några av våra stödstrumpor så har vi även använt återvunnen elastan är en typ av elastiskt material som tillverkas av återvunnet elastanfiber från kasserade kläder eller produktionsspill. Genom att använda återvunnen elastan kan vi minska vårt beroende av elastan och därmed minska vår påverkan på miljön. Dessutom bidrar vi till att minska avfallet genom att använda material som annars skulle ha hamnat på soptippen. Återvunnen elastan har samma elastiska egenskaper som nytt elastan, vilket gör det till ett hållbart alternativ.

-Ekologisk bomull | Du kan även hitta stödstrumpor i ekologisk bomull i vår kollektion. Ekologisk bomull är bomull som odlats utan användning av kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel. Istället används naturliga metoder som rotering av grödor, biologisk bekämpning och handplockning för att odla bomullen.

SANDALER
-Återvunnen EVA | EVA är en typ av plastmaterial som används i några av våra sandaler. Återvunnen EVA tillverkas genom att gamla EVA-produkter återvinns och omvandlas till nya material. Detta minskar mängden avfall och sparar på naturresurser. Genom att använda återvunnen EVA bidrar vi till en mer hållbar produktion och minskar vår miljöpåverkan.

TOFFLOR
-Återvunnen polyester | I vår serie av tofflor så finns en serie som heter ”Recycled”. Dessa tofflor har en ovandel som liknar och känns som filt. Men ovandelen är i återvunnen polyester. Ett material som tillverkas av återvunna plastflaskor eller andra polyesterbaserade produkter. När materialet har återvunnits så smälts det ner och omvandlas till trådar som sedan används för att tillverka tyg. Genom att använda återvunnen polyester minskar behovet av nyproduktion och därmed minskas också belastningen på miljön. Dessutom kan återvunnen polyester återvinnas igen och igen, vilket bidrar till en cirkulär ekonomi och minskad avfallsmängd.

Non-mulesing

Vi är stolta över att erbjuda fårskinnstofflor och ullstrumpor som är non-mulesing, vilket innebär att ullen som används för att tillverka våra produkter kommer från fårfarmar som inte använder mulesing-metoden. Detta är en viktig faktor för oss när vi väljer våra leverantörer eftersom vi vill säkerställa att djuren som levererar materialet behandlas med respekt och omsorg. Vi tror att det är viktigt att vi tar ansvar för våra produktionsmetoder och gör vårt bästa för att minimera vår påverkan på miljön och djurlivet.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Vadsymbolenjordglobbetyderföross/Minfot-Stodstrumpor-Bomull-Eco-Prickiga-Viola-5-pack-studio-2.jpg
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Vadsymbolenjordglobbetyderföross/DSC_0020-edit.jpg
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Vadsymbolenjordglobbetyderföross/DSCF5426-edit-cropped.jpg
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Vadsymbolenjordglobbetyderföross/Minfot-Ankelstrumpor-Bambu-Sunset-5-pack-annette-sang.jpg
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Vadsymbolenjordglobbetyderföross/Minfot-Chelsea-Boots-Visby-Mocka-Bordeaux-miljo-3-edit-hostfarg.jpg
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Vadsymbolenjordglobbetyderföross/Minfot-Farskinnstofflor-Home-Wine-hemma-1.jpg