• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Strandtofflor
Sandalguide

Strandtofflor

Strandtofflor, strandsandaler och badsandaler – ja det finns många namn på dessa populära skor och anledningen till att de har blivit så omtyckta är att de ger fötterna komfort och samtidigt skyddar dem mot het sand och vassa snäckor.

Men vare sig du är en solälskare som älskar att strosa längs stranden, eller om du bara letar efter det perfekta sättet att njuta av en dag vid poolen, så är strandtofflor, strandsandaler och badsandaler skorna för dig – och nedan så kan du läsa mer om allt du behöver veta för att välja rätt modell som passar dig och dina behov.
Fördelar med att använda strandtofflor:
- Grepp: Tofflor, sandaler och skor som är anpassade för stranden har ofta en greppvänlig yttersula. Vilket ger dig bättre och ett tryggare grepp på hala, glatta och våta ytor
- Vattenavvisande material: Tillverkade i material som tåler vatten, torkar snabbt. Vilket gör att du inte behöver gå runt med tunga eller blöta skor efter att du har varit i vattnet.
- Komfort: Många av våra strandskor har bekväma innersulor som har en ergonomisk eller anatomisk passform, vilket gör att de ger dina fötter komfort och ett skönare steg.
- Skydd: Skorna gör att du skyddar dina fötter mot exempelvis stekhet sand, hårda stenar eller vassa snäckor.
- Hållbarhet: Eftersom de tål vatten så är de tillverkade i slitstarka material som tåler strandens hårda förhållanden som sol, sand och saltvatten.
- Mångsidighet: Då sandtofflor finns i flera olika modeller så kan du använda dem till flera olika aktiviteter, som strandpromenader, strandvolleyboll eller poolpartyn. Längre ner i denna text så har vi listat olika typer av strandtofflor – så att du kan hitta den bästa modellen till dig.

Olika typer av strandtofflor
Flip-flops: Kanske den mest ”klassiska” strandtofflan, de har en enkel design med en sula och en V-formad rem som går mellan stortån och nästa tå. Fördelarna med denna typ av sandal är att de är lätta att ta av och på samtidigt som de är luftiga och håller fötterna svala.

Slip-on sandal: Denna typ har en öppen design och igen hälkappa eller bakrem, vilket gör att de är lätta att ta på fötterna. Skillnaden mellan dessa och flip-flops är att slip-on sandaler brukar ha fler remmar, som gör att de sitter på foten bättre. Vilket gör att de passar dig som vill ha en strandtoffla som du lätt kan ta av och på, men samtidigt vill att den sitter bra på foten och inte glider av.

Sportiga sandaler: Dessa modeller är för de som vill ha mer stöd och komfort. De har ofta justerbara remmar och en stödjande, greppvänlig sula. Därför är de passande för de som ska hålla på med vattenaktiviteter eller vandra längs stranden.

Gummitofflor: Denna typ av toffel är tillverkad i skummaterial och är mjuka, rymliga, lätta och stötdämpande. De brukar ha en täckt tål, med hål i ovandelen för att släppa ut vatten och luft. Tofflorna brukar även ha en hälrem som man kan fälla fram och tillbaks, vilket gör att de kan användas som slip-in men också som en ”vanlig toffel”. Denna typ av strandtoffla passar dig som vill ha en mjukare variant eller för dig som lätt blir öm och trött om fötterna.