• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Hur filar man naglar?
Fotvårdsguide

Hur filar man naglar?

Oavsett om du ska fila tånaglarna eller dina fingernaglar så hjälper vår guide dig.

Att fila naglarna kan kännas något som är enkelt men faktumet är att om du filar fel så kan du skada dina naglar och även göra så att du får besvär med missfärgade naglar, nageltrång och inåtväxande naglar. Så därför är det viktigt att du filar på rätt sätt.

Förberedelser:
Sätt dig på en plats med bra belysning och börja med rena, torra naglar för att säkerställa bästa möjliga resultat när du använder en nagelfil. När du står inför ett utbud av filtyper är det viktigt att välja den som bäst matchar dina behov. En grov fil är idealisk för att forma naglarna, medan en finare fil är perfekt för att jämna ut kanterna. Nedan så kan du läsa mer om olika typer av filar så att du lättare kan välja den fil som passar dig och dina behov:

Olika typer av nagelfilar
- Glasfil: Nagelfilar är kända för sin jämnhet och skonsamhet mot naglarna. De ger en fin och slät yta på nagelkanten och minimerar risken för splittrade naglar. Glasfilar är också hygieniska eftersom de är lätta att rengöra.
- Sandpappersfil (Emeryfil): Den vanligaste typen av nagelfil, med en grov yta som är effektiv för snabb formning och förkortning av naglarna.
- Nagelpolerare (Bufferfil): Dessa filar har flera sidor med varierande grovhet och används för att jämna ut nagelytan samt polera naglarna till en naturlig glans. Perfekta för att förbättra naglarnas utseende utan att använda nagellack.
- Nagelfil i stål (Metallfil): Hållbara och långlivade, dessa filar har en fin yta som är idealisk för noggrann formning och jämning av naglarna.
Fila naglarna på rätt sätt
Eftersom den övre delen av nageln är äldre, blir den också mer spröd och benägen för skador. Om du filar fram och tillbaka på nageln kan det leda till skador såsom att den delas eller till och med bryts av. För att undvika detta, följ dessa steg:

-Placera filen i ett hörn av nageln
- Fila i en enda riktning
- Stanna i mitten av nageln
- Börja om från samma ställe där du började
- Upprepa processen tills du har uppnått den önskade formen på nageln

Tänk på att:
- Fila nageln i en rak linje över toppen för att undvika inåtväxande naglar
- Fila alltid i samma riktning för att undvika att naglarna blir sköra och delar sig. Undvik så mycket som möjligt att fila fram och tillbaka i en sågande rörelse.
- Efter att du har filat naglarna kan du applicera en fuktgivande kräm eller olja på nagelbädden och massera för att hålla naglarna och den omgivande huden frisk.
- Rengör nagelfilen regelbundet och se till att den är i gott skick. En sliten eller smutsig fil kan skada naglarna.
- Fila dina naglar regelbundet för att hålla dem i god form och för att förhindra att de blir för långa och obehagliga.