Birkenstock Sandaler hos Minfot.se

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
 
Priser inkl. moms
VISAR 1-4 (75)1 2 3 ... 19 Sista 100 per sida

Birkenstock Sandaler

BIRKENSTOCK

Här hittar du Birkenstock sandaler och tofflor som är unikt skapade för att ge dig och dina fötter optimal komfort och avlastning hela dagen, oavsett livsstil.

Birkenstock sandaler är traditionella och fotriktiga skor som ger dig optimal komfort hela dagen.

Birkenstocks skosortiment består utav sandaler och tofflor. Alla skorna har en anatomisk uppbyggnad som ger fotens alla håligheter stöd, vilket ger kroppen rätt avlastning. Den anatomiska uppbyggnaden gör även att hela din kroppstyngd jämnt är fördelad under hela fotens yta. Alla Birkenstocks sandaler och tofflor är tillverkade med ren naturkork och har en slitsula i EVA (etylvinylacetat) som är slitstark, lätt och flexibel. Ett par skor från Birkenstock passar dig perfekt som går och står mycket under dagen, eftersom de ger dina fötter hög komfort.

Birkenstock tillverkar helt enkelt skor för dig som vill uppleva hög komfort och kvalité som är utöver det vanliga. Men samtidigt inte vill kompromissa mellan komfort och stil. Idag är Birkenstock en standarsko för personers som är arbetsamma inomhus där man antingen står upp eller rör sig mycket under arbetsdagen. Birkenstock har skapat sina skor med hela familjen i åtanke, då deras sortiment erbjuder skor till både dam, herr och barn. Sandalerna finns även i flera olika modeller och härliga modeller, för att det ska finnas något som passar alla.

Birkenstock startades 1744 när Johann Adam Birkenstock övertog ett gammalt skomakeri. Året 1896 noterades att Konrad Birkenstock som då ägde två stora skoaffärer med ortopedservice i Tyskland reste rund och föreläste om sina revolutionerande idéer om ortopedi och anatomi. Konrad menade att foten bör röra sig på ”rätt sätt” och inte fixeras med metallinlägg, som var vanligt på skor på den tiden. Den första Birkenstock sandalen tillverkades 1964 och det var med den som varumärket etablerade sig med på världsmarknaden. Sedan dess har utvecklingen inom skor och dess anatomi tagit stora steg framåt och idag består Birkenstock av ett fleral varumärlen: Birkenstock shoes, Birkenstock professional, Birki's och Papillio. Alla skor tillverkas i egna fabriker i Tyskland och dagligen lämnar 80 000 par sandaler och skor fabrikerna som sedans skickas ut till hela världen.

Konrads revolutionerade teorier inom anatomi lever än idag kvar i varumärket, då det är just skornas fotbädd som gör Birkenstocks skor unika. Där den grundläggande filosofin bakom varje Birkenstock generation lever även fortfarande kvar i företaget. Där de använder naturen som guide för att främja och bevara fotens naturliga roll. Korken till sandalerna kommer från träden, limmet används med åtanke med respekt mot djur och natur. För att värna om miljön så mycket som möjligt.  

Birkenstock Soft bed har ett mockaöverdrag som är fuktabsorberande och ger ett bra klimat för foten. Fotbäddens mellanlager i skum är anatomiskt utformat och består utav miljontals små luftbubblor som ger komfort åt hela foten. Det underlättar även får hela kroppen när man går och står. Fotbädden har även ett juteväv lager, som är ett dubbelt lager av jute som går över sidorna och bibehåller fotbäddens form. Fotbädden består även av dess kända kork-late fotbädd som gör fotbädden lätt och flexibel. Den har även en yttersula i EVA-material som gör den lätt och tålig. 

Birkenstocks sandaler finns i två vidder, både smal och normal. Sortimentet består av olika kollektioner: Classic, Home, Professional och Shoes.