• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Birkenstock Skor och Sandaler

Här hittar du Birkenstock sandaler, skor och tofflor som är anatomiskt utformade med stöd för bland annat hålfoten. Birkenstock sandaler är traditionella och fotriktiga skor som ger dig optimal komfort hela dagen.

- Anatomiskt uppbyggda sandaler
- Anatomiskt uppbyggda skor
- Skor med uttagbar korkfotbädd
- Sandaler med korkfotbädd
- Hålfotsstöd
- Sandaler och skor finns i 2 läster, Narrow Fit = smalare, och Regular Fit = normal

Birkenstocks skosortiment består av sandaler, skor och tofflor. Alla skorna har en anatomisk uppbyggnad som ger fotens alla håligheter stöd, vilket ger kroppen rätt avlastning. Den anatomiska uppbyggnaden gör även att hela din kroppstyngd jämnt är fördelad under hela fotens yta. Alla Birkenstocks sandaler och tofflor är tillverkade med ren naturkork och har en slitsula i EVA (etylvinylacetat) som är slitstark, lätt och flexibel. Ett par skor från Birkenstock passar dig perfekt som går och står mycket under dagen, eftersom de ger dina fötter hög komfort.

Birkenstocks sandaler finns i två vidder, både smal och normal. Birkenstock Narrow Fit och Birkenstock Regular Fit. Narrow Fit passar den normala till den lite smalare foten, och behöver du mer vidd väljer du Birkenstock Regular.

Birkenstock startades 1744 när Johann Adam Birkenstock övertog ett gammalt skomakeri. Året 1896 noterades att Konrad Birkenstock som då ägde två stora skoaffärer med ortopedservice i Tyskland reste rund och föreläste om sina revolutionerande idéer om ortopedi och anatomi. Konrad menade att foten bör röra sig på ”rätt sätt” och inte fixeras med metallinlägg, som var vanligt på skor på den tiden. Den första Birkenstock sandalen tillverkades 1964 och det var med den som varumärket etablerade sig med på världsmarknaden. Sedan dess har utvecklingen inom skor och dess anatomi tagit stora steg framåt och idag består Birkenstock av ett fleral varumärlen: Birkenstock shoes, Birkenstock professional, Birki's och Papillio. Alla skor tillverkas i egna fabriker i Tyskland.

Konrads revolutionerade teorier inom anatomi lever än idag kvar i varumärket, då det är just skornas fotbädd som gör Birkenstocks skor unika. Där den grundläggande filosofin bakom varje Birkenstock generation lever även fortfarande kvar i företaget. Där de använder naturen som guide för att främja och bevara fotens naturliga roll. Korken till sandalerna kommer från träden, limmet används med åtanke och respekt för djur och natur. För att värna om miljön så mycket som möjligt.  

0 produkter