Fotriktiga skor och årstiders påverkan.

Med fotriktiga skor så investerar du i din hälsa. Det är extra viktigt att du tar hand om dina fötter genom att bära fotriktiga och bekväma skor. Skor är avsedda för att skydda våra fötter så att vi på ett bekvämt och tryggt sätt kan ta oss fram i livet. Tidigare har man behövt prioritera bekväma skor mot snygga skor som skapar obehag och smärta. Vi på Minfot.se tycker inte att komfort ska vara en stilfråga. Vårt sortiment består utav fotriktiga skor från flera olika varumärken som ger dig och dina fötter komfort.

Vi har skor för alla tillfällen och alla årstider så att du kan gå rätt och bekvämt året runt. Vårt utbud passar hela familjen då vi erbjuder skor för dam, herr och barn. Nedan kan du se våra bästsäljande skor och sandaler och våra kundfavoriter.

Årstiders påverkan.

Det gäller att hålla uppsikt över sina fötter under årets årstider då dessa kan ha olika effekter på fötterna. Under vintern utsätts våra fötter för kyla och det är lätt hänt att de (och främst tårna) tappar värme, något som är extra troligt att inträffa om du har problem med blodcirkulationen. För att skydda dina fötter från kyla under vintern ska du se till att ha tjockare strumpor och ordentliga skor med bra isolering, gärna i naturliga material som bomull och ull eftersom dessa förhindrar att fukt bildas i skorna, vilket i sin tur håller borta bakterier som kan leda till infektioner. Det är också viktigt att tvätta, torka och återfukta fötterna regelbundet under vintern eftersom de spenderar större delen av sin tid inuti strumpor och skor under denna årstid och inte får andas så mycket som de egentligen behöver.


Under sommaren har fötterna en tendens att svettas mer eftersom vädret är varmare, vilket kan göra att dina fötters miljö blir mer mottaglig för bakterier. Precis som på vintern är det även under sommaren viktigt att ha en regelbunden fotvårdsrutin för att få bort svett och bakterier. För att förhindra perspiration bör du ha bomullsstrumpor på fötterna när du bär skor – bomull absorberar svett och låter din hud andas! Du kan också välja ett par skor med skinnfoder, vilket också hjälper till att absorbera fukt och förhindrar att dina fötter blir varma. Var gärna barfota så mycket som möjligt under sommaren när det inte är nödvändigt att ha skor på sig (exempelvis när du är hemma), då får dina fötter andas ordentligt. Varför inte fira det varma barfota-vädret med att göra dina naglar riktigt fina med ett färgglatt nagellack?